Osakeanalyysit

Evliltä ostosuositus Pöyryn osakkeelle

Evli uskoo Pöyryn palaavan osingonmaksuun.

Konsultointi- ja suunnitteluyritys Pöyry julkaisi keskiviikkona positiivisen tulosvaroituksen ja antoi ennakkotietoja vuoden 2017 oikaistusta liiketuloksesta.

Pöyry tarjoaa ratkaisuja energiantuotantoon, sähkön siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, kemianteollisuuteen ja biojalostukseen, kaivos- ja metalliteollisuuteen, väyläinfraan sekä vesihuoltoon.

Yhtiön toisen vuosipuoliskon ja koko vuoden kannattavuus on parantunut enemmän kuin yhtiö aiemmin kesäkuussa ennakoi. Koko vuoden 2017 oikaistun liiketuloksen Pöyry arvioi olevan 24 – 26 miljoonaa euroa. Tuloskasvu on kovaa sillä vuonna 2016 oikaistu liiketulos oli vain 5,8 miljoonaa euroa.

Aiempi kesäkuun arvio oli, että oikaistu liiketulos parantuu selvästi.

Viime vuoden toisen puolivuotiskauden kannattavuuskehitys oli yllätys Evlille.

”2017 oikaistu liikevoitto on 24-26 miljoonaa euroa. Kun H1:n liikevoitto oli 10,0 miljoonaa euroa H2:n liikevoitto oli 14-16 miljoonaa euroa. Odotimme 13 miljoonan euroa, mutta olemme tarkistaneet arviomme 15 miljoonaan euroon ja 25 miljoonaan euroon vuodelta 2017”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Koska Pöyryn kannattavuus on jatkanut paranemistaan viime vuoden toisella puolivuotiskaudella, tarkisti Evli myös odotuksiaan vuodelle 2018. Nyt Evli odottaa Pöyryn EBIT:n olevan 30 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Kannattavuuden jatkaessa parantumistaan Pöyry palaa myös osingonmaksuun, Evli uskoo.

”Osinko-odotuksemme vuodelle 2017 on 0,05 euroa tai 5 senttiä osakkeelta. Olimme aiemmin odottaneet Pöyryn pidättyvän osingosta. Tämän tason osingon vaikutus olisi kuitenkin vain 3 miljoonaa euroa Pöyrylle.”

Pöyryn osakkeen arvostus on tällä hetkellä verrokkeja alhaisempi.

”Estimaatteihimme perustuen Pöyry arvostetaan tällä hetkellä 2018E EV/EBIT-kertoimella 11,9x. Sweco ja ÅF ovat mielestämme tärkeimmät verrokit ja vastaavat kertoimet ovat 13,7x ja 14,0x”, Evli toteaa.

Evli nosti Pöyryn suosituksen tasolle osta aiemmalta pidä-suositukselta, ja tavoitehinta nousi 5,0 eurosta 6,2 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös