Osakeanalyysit

Evli: Scanfil on ostopaperi

Scanfil elektroniikkavalmistaja osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen

Scanfililla on vahvat kasvunäkymät.

Elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Scanfili julkisti viimeisimmän tulosjulkistuksen yhteydessä myös tavoitteensa aina vuodelle 2020 asti.

Scanfil tähtää 4,2 prosentin orgaaniseen vuosikasvuun vuosina 2018 -2020 ja seitsemän prosentin liikevoittomarginaaliin. Pitkän tähtäimen tavoitteet olivat hieman Evlin odotuksia korkeammat. Orgaanisen kasvun lisäksi Scanfil kartoittaa aktiivisesti yritysostokohteita, joten epäorgaaninen kasvu voi tuoda lähivuosina merkittävän lisän liikevaihtoon, Evli arvioi aamukatsauksessaan.

Elektroniikkavalmistajan kuluvan vuoden ohjeistus viittaa Evlin mukaan vakaaseen tai kasvavaan liikevaihtoon ja kannattavuuteen.

“Scanfil arvioi, että yhtiön 2018 liikevaihto on 530-570m euroa ja liikevoitto 33-37m euroa. Ohjeistus implikoi 0-7,5% orgaanista kasvua vuonna 2018 (4,3% vuonna 2017) ja 5,8-7,0% liikevoittomarginaalia (5,9% vuonna 2017).”

Scanfilin mukaan kannattavuuskehitys on Evlin mukaan yhä paljolti riippuvaista hiljattain laajennetun Myslowicen tehtaan tehokkuudesta, jossa on yhä parantamisen varaa. Lisäksi Scanfil arvioi, että komponenttien edelleen heikkenevä saatavuus voisi huonossa tapauksessa vaikuttaa kannattavuuteen negatiivisesti, joskin tämä näyttää Evlin mukaan toistaiseksi epätodennäköiseltä. Vuoden 2018 kasvulukuihin liittyvät epävarmuudet koskevat erityisesti suurimpia asiakkaita.

Päästäkseen kasvutavoitteisiinsa Scanfil aikoo hankkia uusia asiakkaita erityisesti pienten ja keskisuurten teknologiayhtiöiden joukosta varsinkin Skandinaviassa ja Keski-Euroopassa. Lisäksi yhtiö aikoo kasvaa nykyisten asiakkaidensa mukana hyödyntäen Yhdysvalloissa, Itä-Euroopassa ja Kiinassa sijaitsevia korkeamman volyymin tehtaitaan. Scanfil pyrkii kannattavuustavoitteeseen ensisijaisesti nykyisten tehtaiden tehokkuutta parantamalla.

Evli ei ole muuttanut orgaanista kasvua koskevia ennusteitaan neljännen kvartaalin tuloksen jälkeen.

“Odotamme yhä 559m euron liikevaihtoa ja 37m euron liikevoittoa vuonna 2018. Vuodelle 2020 odotamme 587m euron liikevaihtoa ja 6,5% liikevoittomarginaalia – poislukien yrityskauppojen vaikutus. Scanfil kartoittaa aktiivisesti yritysostokohteita muun muassa saksankielisessä Euroopassa, joten yrityskaupat voivat johtaa merkittävästi ennustettua nopeampaan liikevaihdon kasvuun.”

Evli toistaa Scanfilin ostosuosituksen ja tavoitehinnan 4,8 euroa. Evli tulosennusteella Scanfilin kuluvan vuoden P/E-kerroin on 9,2 ja EV/Ebit-kerroin 8,0.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös