Sijoitusideat

Handelsbanken: Cargotec on nykyhinnalla houkutteleva osake

Cargotec aikoo olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja vuoteen 2020 mennessä.

Cargotec osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Cargotec aikoo olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja vuoteen 2020 mennessä.

Lastinkäsittelykoneita ja -laitteita valmistava Cargotec julkisti tilinpäätöstiedotteensa torstaina. Yhtiön oikaistu liikevoitto 57,2 miljoonaa euroa ylitti analyytikoiden konsensusennusteen 68 miljoonaa euroa. Oikaistu osakekohtainen tulos 0,83 euroa oli sekin selvästi yli konsensusennusteen 0,76 euroa.

Cargotecin liikevoittomarginaali oli 8,3 prosenttia, kun markkinoiden konsensusennuste oli 7,7 prosenttia. Yhtiö ennustaa vuoden 2018 liikevoiton ilman uudelleenjärjestelykuluja paranevan vuodesta 2017, jolloin se oli 263,2 miljoonaa euroa

Cargotec suhtaudumme kunnianhimoisesti kehitystyöhön. Yhtiön toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kertoi, että Cargotec haluaa olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja vuoteen 2020 mennessä. Tuote- ja järjestelmädigitalisaatiohankkeiden lisäksi yhtiö käynnistää vuonna 2017 useita robotiikkaa ja tekoälyä hyödyntäviä hankkeita sekä sisäisesti että kaupallisessa tarjonnassaan.

Sekä Hiab että Kalmar olivat linjassa Handelsbankenin ennusteen kanssa ja ylittivät markkinaennusteen, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Kiinteillä valuuttakursseilla mitattuna tilaukset kuitenkin vähenivät prosentin verran vuoden takaiseen verrattuna. Hiabissa ja MacGregorissa tilaukset kasvoivat, mutta Kalmarissa ne laskivat.

Ohjelmistomyynti laski viisi prosenttia neljännellä kvartaalilla ja kasvoi seitsemän prosenttia koko vuonna 2017. Handelsbanken odotti ohjelmistomyynniltä hieman vahvempia lukuja, mutta ohjelmistomyynti on riippuvaista yksittäisten lisenssien myynnistä.

Cargotec yrittää kasvattaa myyntiään palvelubisneksen kautta, yritysostoilla, työskentelemällä ahkerasti tilausten saamiseksi Kalmarille ja MacGregorille sekä kasvattamalla Hiabin myyntiä Euroopassa.

Handelsbankenin mukaan Cargotec osoitti yhtiön olevansa ketterä ja kykenevä parantamaan suoritustaan. Tosin jakeluketjun ongelmia ei ole täysin korjattu, ja Hiabin tilaukset olivat hyvät, mikä voi kasvattaa ketjun paineita edelleen.

Pankki pitää positiivisen suosituksen ennallaan ja väittää, että osake on nykytasollaan houkutteleva. Handelsbankenin suositus Cargotecin osakkeelle on osta ja tavoitehintaa pankki laski 62 eurosta 60 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös