Oma talous

Penninvenyttäjän neljä säästövinkkiä edullisiin lentolippuihin

Tuore selvitys paljastaa vinkit halpoihin lentomatkoihin.

Myytti viime hetken lentojen edullisuudesta ei pidä paikkaansa. Tämä selviää nettimatkatoimisto ebookersin emoyhtiön Expedia-konsernin ja maailman suurimman lentodatatietopankin Airlines Reporting Corporation:n tuottamasta globaalista tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan Helsingistä ulkomaille suuntautuvat menopaluulennot käyvät sitä kalliimmiksi mitä lähempänä lentopäivä on.

Kalleimmillaan lennot ovat 0-3 vuorokautta ennen lentoa. Kuukausi on lentojen hinnoissa vedenjakaja: hinnat nousevat jyrkästi, kun 30 vuorokauden rajapyykki lentopäivään on ylitetty (ks. kuva alla). Yli kuukautta etukäteen varaamiselle ei sen sijaan tutkimuksessa löydy merkittäviä kannustimia. Lennot ovat lähes samanhintaisia kolme kuukautta ennen matkaa varattuina kuin ne ovat kuukautta ennen matkaa.

Lento lentomatka lennon hinta varausjankohta

”Lentohintojen varauskäyrä noudattelee niin kutsuttua Deep Slope, Flat Tail -mallia, eli lentopäivästä alkaen katsottuna hinta putoaa jyrkästi ensimmäiset 30 vuorokautta, mutta pysyttelee tämän jälkeen suhteellisen tasaisena”, sanoo ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.

Tuhansiin lentotietoihin perustuvassa tutkimuksessa selvitettiin myös varaushintojen käyttäytymistä viikonpäivien mukaan. Tutkimuksesta selviää, että keskimäärin edullisin viikonpäivä Helsingistä ulkomaille suuntautuvien menopaluulentojen varaamiselle on sunnuntai ja edullisin lentopäivä on puolestaan perjantai. Kallein päivä Helsingistä lähtevän ulkomaan lennon varaamiselle on perjantai ja kallein lentopäivä sunnuntai.

”Penninvenyttäjän muistisääntö on siis: varaa lentosi vähintään kuukautta aikaisemmin ja varaa sunnuntaina, mutta lennä perjantaina”, sanoo Neuvonen.

Säästöjä voi tehdä myös keskittämällä ulkomaan matkat keväälle ja kesäksi. Tutkimuksessa selvitettiin lentojen hintavaihtelua kuukausien välillä ja selvisi, että edullisin kuukausi lentää Helsingistä ulkomaille on toukokuu. Kallein kuukausi ulkomaanmatkalle Helsingistä on puolestaan joulukuu. Toukokuussa Helsingistä lähtevät ulkomaan menopaluulennot maksoivat tutkimuksen mukaan keskimäärin 367 dollaria, kun lennot samoihin kohteisiin joulukuussa maksoivat keskimäärin 484 dollaria.

”Mitä vuodenaikoihin tulee, voi yleistää, että lentäminen Helsingistä on halvimmillaan keväällä ja kesällä. Talvi marraskuusta helmikuuhun on kalleinta vuodenaikaa ulkomaan matkalle”, sanoo Neuvonen.

Neuvosen mukaan säästöjä tavoittelevan on hyvä muistaa myös resepti, joka toimii kaikkina vuodenaikoina ja viikonpäivään katsomatta: paketointi.

”Kun hotellin ja lennot varaa samaan aikaan eli matkan paketoi, matka tulee edullisemmaksi”, sanoo Neuvonen.

Tässä ebookersin neljä konkreettista säästövinkkiä lentomatkustajalle:

  1. Varaa lentosi vähintään kuukautta ennen lentopäivää
  2. Varaa sunnuntaina, lennä perjantaina
  3. Lennä keväällä ja kesällä
  4. Paketoi matkasi eli varaa lennot ja majoitus samaan aikaan

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös