Talouden trendit

Metsäteollisuuden kotimaisen raakapuun käyttö nousi ennätystasolle

Metsä Group biotuotetehdas talous tehdas

Kuva: Sami Karppinen

Luonnonvarakeskuksen mukaan metsäteollisuuden käyttämän raakapuun kotimaisuusaste on noussut korkeammalle kuin kertaakaan 40 vuoden aikana.

Metsäteollisuustuotteiden valmistukseen käytetyn raakapuun määrä kasvoi vuonna 2017 viidettä vuotta peräkkäin ja oli suurin kymmeneen vuoteen.

Kotimaista raakapuuta metsäteollisuus jalosti enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kun taas tuontiraakapuun kulutus jatkoi laskuaan, kertoo Luonnonvarakeskus tiedotteessaan.

Metsäteollisuuden raakapuun kotimaisuusaste oli vuonna 2017 suurin lähes 40 vuoteen. Eri toimialoista eniten puuta käytti selluteollisuus.

Kuva 1: Metsäteollisuuden kotimaisen ja tuontiraakapuun käyttö

Metsäteollisuus puunkäyttö kotimainen puu tuontipuu metsätalous

“Metsäteollisuus käytti raakapuuta vuonna 2017 lähes 70 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin käyttömäärä, 76 miljoonaa kuutiometriä, saavutettiin vuonna 2006. Metsäteollisuuden sivutuotepuuta, lähinnä sahahaketta ja purua, metsäteollisuustuotteiden valmistukseen kului liki 10 miljoonaa kuutiometriä”, kertoo yliaktuaari Esa Ylitalo Lukesta.

Kotimaista raakapuuta metsäteollisuus jalosti 62 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli kolme miljoonaa kuutiometriä eli kuusi prosenttia edellisvuotista suurempi ja enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tuontiraakapuun kulutus sen sijaan jatkoi laskuaan ja putosi vuotta aiemmasta 12 prosenttia päätyen alle kahdeksaan miljoonaan kuutiometriin.

Ylitalon mukaan metsäteollisuuden käyttämän raakapuun kotimaisuusaste – 90 prosenttia kokonaiskäytöstä – oli korkein lähes 40 vuoteen.

Raakapuun käyttö kasvoi edellisvuodesta kaikilla metsäteollisuuden toimialoilla ja kaikilla puutavaralajeilla. Eniten raakapuuta jalosti selluteollisuus, liki 33 miljoonaa kuutiometriä. Tämä oli toimialan suurin tilastoitu käyttömäärä tähän mennessä.

Sahateollisuuden kokonaispuunkäyttö kipusi 26 miljoonaan kuutiometriin. Eri puutavaralajeista käytettiin eniten mäntykuitupuuta, 17 miljoonaa kuutiometriä. Seuraavalla sijalla olivat kuusitukit, joita kului 14 miljoonaa kuutiometriä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös