Sijoitusuutiset

Pystyvätkö poliitikot ja viranomaiset estämään kryptovaluuttojen maailmanvalloituksen?

Poliitikoiden ja lainsäätäjien on vaikea pysyä perustavanlaatuisen teknologisen murroksen perässä.

Yhtenä kryptovaluutta bitcoinin vahvuutena verrattuna perinteisiin järjestelmiin ollaan pidetty sen itsenäisyyttä politiikasta, toteaa Bittiraha.fi-sivusto.

Sivuston mukaan bitcoin noudattaa ehdottomasti ja armottomasti vain omaa koodiaan, eikä mikään määrä sääntelyä tai poliitiikkaa tule muuttamaan matematiikkaa miksikään. Bitcoin tulee aina toimimaan, kuten sen on tarkoitus toimia täysin riippumatta politiikasta.

Poliittisesti kryptovaluuttojen sääntely onkin vähän mielenkiintoisempi kysymys.

Bittiraha-sivuston mukaan lainsäätäjät, keskuspankit ja muut toimijat haluaisivat ottaa Bitcoinin ja muut kryptot kontrollinsa alle, mutta se on teknisesti hyvin haastavaa.

Esimerkiksi EU on ilmoittanut, että se haluaa kaikkien Bitcoin-lompakkopalvelujen tarjoajien rekisteröityvän viranomaisille. Uusia lompakoita kuitenkin syntyy kuin sieniä sateella, eikä Bitcoin-lompakko ole pohjimmiltaan kuin kasa numeroita, joten on hyvin vaikea arvioida, miten tällainen sääntely voitaisiin tehokkaasti implementoida. Vaikeuksista huolimatta poliitikot kuitenkin yrittävät sitä kovasti.

”Vaikka kriittinen suhtautuminen, valvonta ja jopa erilaiset kryptovaluuttoja ja muita niiden sisarilmiöitä koskevat kiellot ovat tiukentuneet ja yleistyneet viime vuosina huomattavasti, ei se näyttäisi vaikuttavan mitenkään erityisesti asioihin”, Bittiraha.fi toteaa.

”Bitcoin puskee edelleen tasaisen epätasaisella aaltomaisella liikkeellä eteenpäin ja vetää perässään myös muita lohkoketjuprojekteja”, Bittiraha.fi-toteaa. Lisäksi esimerkiksi ICO-sijoittaminen on kasvussa, vaikka useat maat säätävät sitä koskevia rajoituksia.

”Elämme aikaa, jolloin teknologinen murros on niin nopeaa ja perustavanlaatuista, että poliitikkojen on vaikea ylipäätään pysyä mukana. Kryptovaluuttojen merkittävin taloudellinen vallankumous onkin se, että niillä on mahdollista leikata politiikka pois rahasta ja tuoda raha takaisin ihmisten itsensä käsiin”, Bittiraha.fi toteaa.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös