Oma talous

11 TED Talks -videota, jotka opettavat älykkäämpää liiketoimintaa

Nämä 11 TED Talks -videota toimivat oivana inspiraation lähteenä ja opettavat älykkäämpää liiketoimintaa.

Hyvä liiketoiminta ei tarkoita pelkkiä kaavioita ja numeroita. Innovatiiviset ideat sekä laatikon ulkopuolelta ajattelu lisäävät organisaation tuottavuutta, tehokasta johtajuutta sekä yksilöiden menestystä.

TED Talks -videot toimivat oivina inspiraation lähteinä. Business Insider on koonnut listan TED Talks -videoista, jotka haastavat perinteiset käsitykset siitä, miten työskentelemme nykypäivänä. Nämä 11 videota kannattaa katsoa.

1. Jason Fried: Ei ole sinun vikasi, ettet saa mitään aikaiseksi työpaikallasi

Kirjailija Jason Friedin mukaan nykyaikaiset toimistot eivät edesauta työntekijöiden optimaalista suoriutumiskykyä. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, että työntekomme keskeytyy jatkuvasti esimerkiksi hyödyttömillä kokouksilla.

Fried ehdottaa puheessaan ongelman korjaamiseksi työpäivää, jossa puoli päivää tehdään täydessä hiljaisuudessa.

2. Simon Sinek: Menestyksekkään organisaation avain on epäitsekäs johtaja

Asiantuntija Simon Sinek esittää puheessaan, että menestyneen organisaation keskeiset elementit ovat luottamus ja yhteistyö. Hyvä johtaja luo puitteet toimivalle työkulttuurille, kun hän asettaa organisaation edut omiensa yläpuolelle.

3. Dan Pink: Palkinnot ja rangaistukset eivät välttämättä toimi työpaikalla

Motivaatioasiantuntija Dan Pinkin mukaan luontaiset motivaattorit, palkintojen ja rangaistuksien sijaan, ajavat työntekijöitä huippusuorituksiin.

4. Linda Hill: Innovatiivisten organisaatioiden johtajat fasilitoivat inspiroivien ideoiden vaihtoa

Professori Linda Hill tutkii tekijöitä, jotka johtavat innovaatioon. Hillin mukaan innovatiiviset ideat syntyvät rakentavien debattien pohjalta. Innovatiivisen organisaation johtajan tulee luoda puitteet työpaikalla siihen, että jokainen työntekijä tuntee halua jakaa omia ideoitaan muiden kanssa.

5. Barry Schwartz: Nykyajan työpaikka voi olla lannistava paikka

Psykologi ja kirjailija kysyy puheessaan yleisöltä: ”Miten voimme sallia sen, että suurin osa ihmisistä planeetallamme tekee yksitoikkoista, merkityksetöntä ja sielutonta työtä?”

6. Joe Gebbia: On mahdollista rakentaa menestyvä yritys, joka perustuu luottamukseen

Joe Gebbia on yksi Airbnb:n perustajista ja hän kertoo puheessaan, kuinka he rakensivat menestyvän yrityksen, joka perustuu ihmisten väliseen luottamukseen.

7. Adam Grant: Viivyttely voi kasvattaa luovuutta

Kirjailija ja psykologi Adam Grant esittää puheessaan, että meidät on opetettu siihen, että viivyttelevät ihmiset ovat laiskoja työntekijöitä eikä heillä ole lainkaan motivaatiota. Grantista päinvastainen on totta ja hänen mukaan viivyttely voi kasvattaa luovuutta.

8. Adam Galinsky: Näin voit saada äänesi kuuluvaksi

Professori Galinsky kertoo puheessaan, miten voit saada äänesi kuuluvaksi, vaikka et olisi vaikutusvaltaisessa roolissa työpaikallasi.

9. Emilie Wapnick: On hyvä olla monia kiinnostuksen kohteita

”Mikä sinusta tulee isona?” Uravalmentaja Emilie Wapnick kertoo puheessaan vihaavansa tätä kysymystä. Hänestä se viittaa siihen, että meillä olisi olemassa vain yksi ura, jota tulemme tekemään koko loppuelämämme.

10. David Burkus: Sinun tulisi tietää, kuinka paljon kollegasi tienaavat

David Burkus väittää, että yritys ja työntekijät voivat paremmin, kun kaikkien työntekijöiden palkat olisivat avointa tietoa.

11. David Autor: Robotit eivät todennäköisesti tule viemään työpaikkaasi

Taloustieteilijä David Author tarjoaa puheessaan kiehtovaa keskustelua siitä, miksi meidän ei pitäisi pelätä turhaan automaatiota.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös