Sijoitusuutiset

HS: Demarit haluavat eläke- ja sijoitusrahastojen osingot verolle

Sdp esittää isoa veromuutosta, jossa eläke- ja sijoitusrahastojen ja säätiöiden saamat osingot joutuisivat uuden lähdeveron piiriin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan SDP esittää, että osinkoveroista vapautetuille yhteisöille tulisi asettaa viiden prosentin lähdevero osingoille. Näitä yhteisöjä ovat eläke- ja sijoitusrahastot, yleishyödylliset yhteisöt ja säätiöt.

Asiasta päätti Sdp:n puoluehallitus torstaina, ja esitys on osa Sdp:n suurempaa lähiaikoina julkistettavaa vero-ohjelmaa. Puolue laskee veron tuottavan valtiolle 250 miljoonaa euroa vuodessa.

SDP:n mukaan sen esittämä uusi osinkovero on tarkoitettu ennen kaikkea ulkomaisille eläke- ja sijoitusrahastoille sekä vakuutusyhtiöille, jotka eivät maksa suomaisyhtiöiltä saamistaan osingoista veroa. Tosin lähdevero tulisi kuitenkin koskemaan ihan samalla tavalla suomalaisia yhteisöjä. Syynä on se, että EU-sääntöjen mukaan ulkomaisia omistajia ei voi kohdella eri tavoin kuin kotimaisia.

“Helsingin pörssin kaikkien yhtiöiden omistuksesta puolet on ulkomaisessa omistuksessa. Tänä keväänä osinkoja maksetaan ennätykselliset 13 miljardia euroa, joista valtaosa täysin verottomasti”, Sdp:n kansanedustaja Timo Harakka sanoo Helsingin Sanomille.

Osinkojen lähdevero koskisi myös kotimaisia eläkerahastoja, sijoitusrahastoja, säätiöitä ja yleishyödyllisiä yhteisöjä. Näitä yleishyödyllisiä yhteisöjä ovat mukaan lukien ammattiliitot. Ammattiliittojen osingot ovat tähän asti olleet verottomia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös