Oma talous

Näin motivoit itsesi: 7 toimivaa vinkkiä

Onko motivaatio hukassa? Motivoi itsesi parempiin suorituksiin näiden seitsemän vinkin avulla.

Elämme informaatioaikaa, joka tuo mukanaan hyviä ja huonoja puolia. Blogit, podcastit ja videot, jotka voivat tarjota meille inspiraatiota ja opastusta liiketoimintaan, ovat aina vain klikkauksen päässä. Tämä ennennäkemätön pääsy mihin tahansa, milloin tahansa, tuo mukanaan häiriötekijöitä, jotka estävät meidän keskittymistä. Keskittymiskyvyn puuttuminen johtaa motivaation menetykseen.

Muutosten tekeminen ja tavoitteiden toteuttaminen on vaativaa työtä. Niiden saavuttaminen edellyttää valtavan määrän jokapäiväistä motivaatiota ja inspiraatiota. Entrepreneur-sivusto esittää seitsemän tapaa, joilla motivoit itsesi töissä ja arjessa huippusuorituksiin.

1. Selkeät tavoitteet

Jokainen menestystarina on aloitettu hyvällä suunnitelmalla, joka tehdään asettamiesi tavoitteiden pohjalta. Näiden tavoitteiden tulee olla selkeitä, toimivia ja niillä on oltava tarkka aikataulu. Kirjoita ne ylös tietokoneellesi tai älypuhelimeesi, josta näet sen helposti. Kun sinulla on vahva tunne siitä, mitä haluat elämältä, tarkat tavoitteet auttavat sinua toteuttamaan unelmasi.

2. Suunnittele päivä edellisenä iltana

Tavoitteet saavutetaan suunnitelmalla, johon olet vetänyt selkeän maaliviivan. Saavutat lopputavoitteen helpommin, kun katkaiset sen pienempiin päivittäisiin tavoitteisiin. Päivittäisten pienien tavoitteiden suorittaminen auttaa sinua edistymään kohti suurempaa tavoitettasi.

Suunnittele seuraava päivä valmiiksi edellisenä iltana, jotta sinulla on selkeä suunta päivälle. Organisaation puute voi turhauttaa, jonka voit välttää olemalla suunnitelmallisempi. Aseta edellisenä iltana seuraavan päivän prioriteetit sekä tehtävät.

3. Nuku tarpeeksi

Liian vähäinen unensaanti syö motivaatiota. Tarpeellisen unen määrä vaihtelee yksilöittäin. Unen määrää on helppo uhrata sen toivossa, että saisi enemmän asioita aikaan, mutta tämä voi tuottaa päinvastaisia tuloksia.

4. Rauhoita aamut

Teknologia on auttanut meitä luomaan menestystä elämäämme, mutta tarvitsemme siitä myös taukoja. Rauhoita aamut ja vältä älypuhelimia tai muita vempaimia. Keskity ja kerää ajatuksesi, vaikkapa sulkemalla silmäsi, ja valmistaudu henkisesti päivääsi.

5. Vältä häiriötekijöitä

Jotta pysyisit mahdollisimman keskittyneenä ja motivoituneena, vältä asioita, joiden tiedät häiritsevän sinua. Teknologia ja internet ovat potentiaalisia häiriötekijöitä, mutta sinun kannattaa myös välttää ihmisiä, jotka eivät tue menestystä. Negatiivinen puhe ja toiminta rajoittavat motivaatiota. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka innostavat ja antavat virtaa.

6. Varaa aikaa inspiraatiolle

Kun suunnittelet seuraavaa päivää, varaa itsellesi aikaa, jolloin motivoidut ja inspiroidut. Lue hyvä kirja, kuuntele kiinnostava haastattelu tai katso video, jonka avulla voit nähdä elämän eri valossa. Päivittäinen inspiraatioannos motivoi ja vahvistaa vakaumuksia.

7. Aika on arvokasta

Elämä on lyhyt. Tiedämme tämän ehkä käsitteellisesti, mutta usein emme elä elämäämme tällä tavoin. Arvosta aikaa ja elämää enemmän, niin et tuhlaa sitä. Muista, että luot nyt tiukkoja tavoitteita, jotta voisit elää tulevaisuudessa vapaampaa elämää. Muista aina tavoitteesi.

Sinulla on jo kaikki, mitä tarvitset muutosten tekemiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös