Käänneyhtiöt

It-sektorin alisuoriutuja Digia nousi Inderesin mallisalkkuun

Inderes odottaa it-yhtiöltä kannattavuuskäännettä.

Digia on Qt:sta irtautumisen jälkeen lähtenyt rakentamaan itsenäistä kasvustrategiaa viimeisen kahden vuoden aikana. Matka ei ole ollut helppo, mikä on näkynyt yhtiön heikkona kannattavuuskehityksenä sekä osakekurssin painumisena, toteavat Inderesin analyytikot Mikael Rautanen, Juha Kinnunen ja Sauli Vilen yhtiön mallisalkkukommentissa.

Inderesin analyytikoiden mukaan yhtiöllä on uudessa strategiassaan kasassa tarvittavat palikat käänteelle kannattavaan kasvuun.

“Digia ei profiloidu IT-markkinan seksikkäimmille ja nopeimmin kasvaville palvelualueille, mutta näemme IT-markkinan trendien olevan nyt kääntymässä Digian ydinvahvuuksille suotuisammiksi, kun integraatio-, ylläpito- ja taustajärjestelmäosaamisen merkitys digitalisaatioratkaisujen toteutuksessa korostuu.”

Digian osake osake onkin nyt kiinnostava käänneyhtiö, analyytikot tuumaavat.

“Osake ei juuri nyt kiinnosta monia, koska yhtiön tulos on ollut heikko ja yhtiö ei asemoidu sektorin kuumimmille palvelualoille. Osakkeen arvostus on tämän johdosta painunut keskeisillä mittareilla hyvin edulliseksi. Samaan aikaan yhtiön strategia alkaa näyttää ensimmäisiä, hyvin alustavia merkkejä kannattavuuden käänteestä.”

Digian osakkeen arvossa on analyytikoiden mukaan potentiaalia korjaantua vivulla ylöspäin kahta kautta: tulosparannuksella ja arvostuskertoimien normalisoitumisella.

“Jos yhtiön kannattavuus normalisoituu, tulee noin 50 % alle vertailuryhmän oleva EV/Liikevaihto -kerroin myös normalisoitumaan. Varovaista tuloskäännettä (2018e EBIT 6,5 %) odottavilla ennusteillamme on osake myös tulospohjaisesti selvästi verrokkejaan edullisempi.”

It-toimialan keskittymistrendi saattaa olla sijoittajalle ylimääräinen bonus.

“IT-palvelusektori on myös konsolidoitunut vauhdilla ja (kuten Affectossa) pidämme Digiaa myös yhtenä potentiaalisena yritysostokohteena konsolidaation jatkuessa”, analyytikot toteavat.

Riskejäkin Digiassa tietenkin piisaa. Toimialalla on analyytikoiden mukaan kova kilpailu, on projektiriskejä, osaajista on kova kilpailu ja siitä johtuva palkkainflaatio voi nakertaa kannattavuutta.

Inderes lisäsi Digian viiden prosentin painolla mallisalkkuunsa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös