Oma talous

Peruutusturva luottokorteissa

Luottokortteihin sisältyy matkailun kannalta monia käteviä lisäominaisuuksia, joista olemme aiemmin esitelleet mm. matkavakuutukset sekä nostoturvan ja hätäkäteisen.

Tänään esittelemme tarkemmin tyypillisesti luottokortin matkavakuutukseen sisältyvän peruutusturvan. Millaisia korvauksia peruutusturvasta voi saada? Entä missä tilanteissa peruutusturvasta voi saada korvauksia?

Peruutusturva luottokortissa

*HUOM! Korttiin ei sisälly matkavakuutusta, vaan pelkkä peruutusturva

Vertailusta käy ilmi, että korttien vakuutusehdoissa ei ole juurikaan eroja sen suhteen, milloin vakuutus korvaa matkan peruuntumisen. Lähes kaikkien korttien peruutusturva on voimassa vain pakottavan lääketieteellisen perusteen tai mittavan omaisuusvahingon sattuessa kohdalle. American Express -korteissa on muita kortteja enemmän matkan peruuttamiseen oikeuttavia syitä. Kaikista joustavin peruutusturva on OP Visa Goldissa, sillä sen ehtojen mukaan matkan voi perua mistä tahansa syystä. Tosin OP Visa Goldin peruutusturva korvaa matkakuluista vain 75 %.

Eniten eroavaisuuksia korteissa on peruuntumisen enimmäiskorvausmäärässä, sekä siinä, ketä vakuutus kattaa kortin omistajan lisäksi.

Huomioitavaa matkan peruutusturvasta

Taulukossa esiteltyjen ehtojen lisäksi on olemassa joitakin yleisiä ehtoja, jotka pätevät kaikkien korttien peruutusturvaan. Luonnollisesti vakuutus ei korvaa matkan peruuntumisesta aiheutuvia kustannuksia, jos matkan perumiseen johtava tapahtuma on sattunut ennen vakuutuksen voimassaolon alkua tai jos peruuntumisen syy on ilmennyt ennen matkan varaamista ja maksamista.

Korttien peruutusturva ei myöskään kata matkanjärjestäjän vakuutetulle palauttamaa osuutta matkan hinnasta, vaan vain sen ylittävän summan. Suurimmassa osassa korteista peruutusturva kattaa vain matka- ja majoituskulut, mutta Norwegian-kortti ja OP Visa Gold korvaavat myös etukäteen maksetun kulkuneuvon vuokran.

Tyypillisesti Vakuutuksen voimassaolo edellyttää, että matka on maksettu kokonaan tai osittain vakuutuksen tarjoavan kortin luottopuolella. Aktia World Eliten ja Visa Platinumin matkavakuutus on tosin voimassa kaikilla matkoilla.

Julkaistu alunperin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös