Yritysuutiset

Pörssiyhtiö Vincitin suuromistajia epäillään törkeästä veropetoksesta

Yhtiön toimitusjohtaja Tomi Pieniniemi on tänään kommentoinut yhtiön suuromistajiin liittyvää rikosepäilyä.

Tamperelaisen First North -markkinapaikalle listatun pörssiyhtiö Vincitin kahta suuromistajia epäillään törkeästä veropetoksesta.

It-yhtiön suuromistajia Jussi Haverista ja Marko Roivaista epäillään törkeästä veropetoksesta, kertoi Iltalehti tiistaina 15.5. Helsingin käräjäoikeuden mukaan syyte on tullut vireille maaliskuun lopussa. Haverisen ja Roivaisen puolisoja epäillään avunannosta törkeään veropetokseen. Asianomistajana on Verohallinto.

Rikoslain mukaan törkeä veropetos eroaa perustekomuotoisesta veropetoksesta silloin, kun rikoksessa tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä, rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Törkeästä veropetoksesta on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Haverinen omistaa Vincitistä 9,47 prosenttia Viroon rekisteröidyn 10 Capital OÜ:n kautta ja on yhtiön toiseksi suurin omistaja. Roivainen omistaa yhtiöstä puolestaan 5,08 prosenttia Viroon rekisteröidyn Ocram Holding OÜ:n kautta ja on yhtiön kuudenneksi suurin omistaja.

Yhtiö kommentoi nyt veropetossyytteitä tiedotteessaan näin:

Iltalehti on 15.5.2018 kello 16.19 julkaisemassaan uutisessa viitannut Vincit Oyj:n osakkeenomistajiin Jussi Haveriseen (10 Capital OÜ) ja Marko Roivaiseen (Ocram Holding OÜ). Vincit toteaa saamiensa kyselyiden vuoksi seuraavaa:

Toimitusjohtaja Tomi Pienimäki: ”Kyseessä on erittäin valitettava asia, mutta Vincit Oyj ei ole siinä asianosainen. Emme voi yhtiönä kommentoida yksittäisten osakkeenomistajiemme asioita, eikä meillä ole yhtiönä tästä nimenomaisesta asiasta muuta tietoa kuin mitä julkisuudessa on median toimesta esitetty.”

Vincit tuottaa ohjelmistokehityksen asiantuntijapalveluita yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita.

Vincitillä on yli 200 asiakasta useilla eri toimialoilla. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 41,1 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa Tampereella, Helsingissä ja Turussa sekä Yhdysvalloissa Palo Altossa sekä Orange Countyssa.

Iltalehden mukaan Haverinen vastasi Vincitissä yhtiön ict-yksiköstä ja istui yhtiön hallituksessa vuosina 2016-2018. Kaupparekisterin mukaan Haverisen hallituspesti Vincitissä päättyi toissa viikolla. Roivanen ei ole tällä hetkellä mukana yhtiön operatiivisessa toiminnassa eikä ole hallitusjäsen.

Haverisesta ja Roivasesta tuli Vincitin omistajia vuonna 2015 tapahtuneen Javerdel-kaupan myötä. Epäillyt veropetokset ajoittuvat aikaan ennen yrityskauppaa.

Korjaus: Artikkelin johdannossa Vincitin toimitusjohtajan nimeksi oli mainittu virheellisesti Tomi Pieniniemi, kun olisi pitänyt olla Tomi Pienimäki.

Kommentoi
Ylös
>