Yritysuutiset

Nokia teki miljardisopimuksen maailman suurimman teleoperaattorin kanssa – osakekurssi nousussa

Nokia osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Nokia ja Kiinan valtion omistama maailman suurin teleoperaattori China Mobile ovat allekirjoittaneet miljardin euron arvoisen kehyssopimuksen.

Nokian vahva panostus 5G-teknologiaan alkaa tuottaa hedelmää. Nyt laadittu sopimus on yksivuotinen, mutta se on jatkoa yhtiöiden pitkäaikaiselle yhteistyölle.

Sopimuksen arvo on miljardi euroa. Se on Nokialle merkittävä, sillä se vastaa reilua neljää prosenttia Nokian vuoden 2018 ennustetusta liikevaihdosta.

Sopimuksen tarkoituksena on edesauttaa kiinalaista operaattoria parantamaan muun muassa verkkoyhteyksiään ja infrastruktuuriaan. Sopimuksen mukaan Nokia tarjoaa kiinalaisoperaattorille muun muassa matkapuhelinverkon, kiinteän verkon, IP-reitityksen ja optista verkkotekniikkaa. Sopimukseen sisältyvät myös erilaiset tukipalvelut vuoden 2018 aikana.

Nokia myös valmistelee China Mobilea seuraavan sukupolven eli 5G:n käyttöönottoon. Nokian johto on panostanut 5g-teknologiaan ja tavoittelee kunnon jalansijaa operaattoreiden siirtyessä hyödyntämään seuraavan sukupolven teknologiaa.

Osana sopimusta yhtiöt lisäksi allekirjoittaneet esisopimuksen tekoälyn ja koneoppimisen tutkimuksen ja testaamisen osalta mitä tulee seuraavan sukupolven verkkojen älykkääseen optimointiin ja radioresurssien hallintaan.

China Mobilen matkapuhelinliittymien määrä on noin 900 miljoonaa.

”Sopimus lujittaa Nokian johtavaa asemaa Kiinassa seuraavan sukupolven tekniikassa ja palveluissa”, sanoi Nokia Shanghai Bellin johtaja Mark Wang tiedotteessa.

Nokian osakekurssi nousi eilen vajaat kaksi prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös