Sijoitusideat

Nokialle 5G voi olla avain menestykseen

5 G voi olla hyvä syy sijoittaa Nokiaan

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Seuraavan sukupolven 5g-verkot ovat Nokian mahdollisuus valoisampaan tulevaisuuteen.

Mobiilin merkitys kasvaa ja ala muuttuu. Lisätty todellisuus, älykkäät kaupungit, pilvipalvelut ja esineiden internet luovat tarpeen siirtää tietoa suoraan ihmisten tuottaman tiedon lisäksi myös miljardeista sensoreista.

Tietoverkkojen osalta tämä luo tarpeen ketteryydelle ja joustavuudelle. Tämä sopeutumiskyky tapahtuu ikään kuin taka-alalla. Luotamme teknologian toimivuuteen ja unohdamme mitä esirippujen takana tapahtuu.

Nokia vastaa mobiilin merkitykseen monella eri tavalla. Esimerkiksi AirScale-tukiasemaperhe ja Reefshark-piirisarja ovat olennainen osa seuraavan sukupolven 5g-verkkoja.

Nokia on panostanut 5g-valmiuteen

Nokian johto on panostanut 5g-teknologiaan ja tavoittelee kunnon jalansijaa operaattoreiden siirtyessä hyödyntämään seuraavan sukupolven teknologiaa.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri näkee verkkoliiketoiminnan positiivisena koko vuoden osalta. Surin mukaan Nokia on asemoitunut liikeverkkotoiminnassaan hyvin ja tulee saavuttamaan asettamansa tavoitteet vuoden 2018 osalta.

Nokia odottaa 5g-teknologian käyttöönoton yhä nopeutuvan ja kiihtyvän vuoden loppua kohden.

Saatuihin sitoviin tilauksiin perustuen Nokia odottaa 5g-teknologian asiakaskysynnän kiihtyvän entisestään erityisesti Pohjois-Amerikassa, jossa kaupallisten 5g-verkkojen käyttöönottojen odotetaan alkavan vuoden 2018 loppua kohden.

5g-teknologia eroaa edellisen sukupolven 4g-verkoista, koska uuden sukupolven verkkoja rakennetaan erilaisella tavalla. Tukiasemapeitosta tulee tiheämpi ja myös taajuuksia on tarjolla entistä enemmän.

Esimerkiksi Nokian kehittämä ReefShark-piirisarja pystyy vastaamaan maailman isoimpien kaupunkien tarpeisiin 6 terabitin nopeudellaan.

5g tuo Nokialle mahdollisuuksia

Inderesin Mikael Rautanen näkee Nokian loppuvuoden näkymät erittäin optimistisina.

Verkkomarkkinan vuosia kestänyt lama on Rautasen mukaan viimein loppusuoralla ja Nokia on tarkastanut arviotaan verkkomarkkinan kehittymisestä entistä positiivisempaan suuntaan.

Hype uuden teknologian ympärillä on Inderesin analyytikon mukaan nyt kasvanut siihen pisteeseen, missä operaattorit ja valtiot kilpailevat keskenään siitä, kuka verkon saa ensimmäisenä käyttöönsä.

Kysyntä verkkokapasiteetille kasvaa, joten operaattoreilla on myös kaupallisia syitä aktivoida investointejaan. 5g-teknologiaan liittyvää kasvua on odotettavista Pohjois-Amerikasta jo vuoden toisella puoliskolla.

Positiivisia uutisia on tullut myös Kiinasta, missä Nokia on tehnyt sopimuksen optisista tietoverkoista maailman suurimman telekommunikaation operaattorin, China Mobilen, kanssa.

Nokian optisilla siirtoverkoilla saadaan kapasiteettia, tehokkuutta ja joustavuutta, jonka kautta voidaan vastata isojen organisaatioiden ja  pilvipalveluiden tarjoajien vaativiin tarpeisiin.

Nokian osake on maltillisesti arvostettu

Inderes näkee Nokian arvostuksen olevan edullinen lähes kaikilla mittareilla mitattuna. Nokian keskeiset arvostuskertoimet ovat verrattain matalat (2018–2019e P/E 18x ja 13x, EV/EBIT 10x ja 8x) ja selvästi verrokkeja alemmat.

Osien summa -laskelman perusteella markkinat hinnoittelevat Nokian verkkoyksikön noin 12 miljardin arvoiseksi, mikä̈ vastaa vuoden 2020 kannattavuustavoitteella 5-6x EV/EBIT -kerrointa.

Vivutetuilla tuotteilla on mahdollista saada korkeaa tuottoa

Edullinen osakkeen hinta yhdistettynä piristyviin markkinanäkymiin tekee Nokiasta Inderesin mukaan houkuttelevan sijoituskohteen. Inderesin tavoitehinta Nokialle on 5,8 euroa, kun osakkeen kurssi on tätä kirjoittaessa 5,0 euroa.

5g-verkkojen vaikutuksen odotetaan heijastuvan Nokian tuloksen vuoden toisella puoliskolla, kun uuden sukupolven verkkoa aletaan ottamaan käyttöön ympäri maailman.

Oletetaan, että uskot Nokian nousevan Inderesin asettamiin tavoitehintoihin. Voisit ostaa suoria osakkeita, mutta pääomasi määrä on rajattu. Silloin yhtenä vaihtoehtona on ostaa knock-out warrantteja eli unlimited turboja.

Nordnetin alustaa käyttäessä saat nämä tuotteet ilman välityskuluja. Oletetaan, että ostat unlimited long turbon, jonka rajataso on 4,3. Tällöin maksat unlimited turbostasi noin 80 senttiä, eli rajatason ja osakkeen hinnan välisen erotuksen ja riskipreemion.

Jos osake on myyntihetkellä 5,8€ saat unlimited turbostasi sadan prosentin tuoton (5,8€-5,0€) / 0,8€ = 1 = 100%.

Todellisuudessa saamasi tuotto on hiukan pienempi, koska unlimited turbon sisältämän lainaosuuden korko huomioidaan tuotteen myyntihinnassa.

Näin löydät Nokia osakkeen vivutetut tuotteet Nordnetistä

Korkeaan vipuefektiin sisältyy myös korkea riski. Unlimited turbon kohdalla sijoittajan on hyvä muistaa kaksi erilaista riskiskenaariota.

Ensimmäinen riski tulee luontaisesti siitä, että osake ei nousekaan näkemyksen mukaisesti vaan kurssi laskee. Jos edellisen esimerkin unlimited turbo long myydään Nokian osakekurssin ollessa 4,5 euroa, kärsii sijoittaja yli 60 prosentin tappion (4,5-5,0)/0,8 = -0,625 = -62,5 %.

Todellisuudessa kärsitty tappio on hiukan suurempi, koska unlimited turbon sisältämän lainaosuuden korko huomioidaan tuotteen myyntihinnassa.

Toinen riski tulee unlimited turbon rajatasosta. Mikäli osakkeen hinta käväiseekin unlimited turbon rajatasolla, menettää sijoittaja sijoittamansa pääoman kokonaan.

Mikäli uskot, että Nokian kurssi tulee laskemaan voit ottaa näkemystä unlimited turbo short -tuotteilla.

Johdannaisilla on mahdollista tehdä merkittäviä tuottoja, mutta on hyvä sisäistää, että johdannaisten sisältämät riskit tulee ymmärtää ennen kuin niillä alkaa käymään kauppaa. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös