Käänneyhtiöt

Tässäkö osakesijoittajan keskikesän sijoitusidea? Pandora saattaa olla käänneyhtiö

Pandora osakekurssi osakkeet tanskalainen koruliike sijoittaminen pörssi

Nordean mielestä markkinat ovat ylireagoineet tanskalaisen koruyhtiön ongelmiin.

Käänneyhtiöllä tarkoitetaan pörssiyhtiötä, joka huonojen tuloskausien jälkeen saa asiansa kuntoon ja pörssikurssinsa nousuun. Käänneyhtiöt saattavat tarjota hulppeita tuottomahdollisuuksia silloin, kun ne todellakin saavat rakenteelliset ongelmansa korjattua tai jos kriisiyhtiön suhdannetilanne muuttuu selkeästi suotuisammaksi.

Riskit ovat tietenkin kovat. Usein yhtiön talousvaikeudet tietävät lisää vaikeuksia tulevaisuudessa, ja pitkään jatkuneet ongelmat altistavat yhtiön maksukyvyn tai vakavaraisuuden menetyksen riskille.

Yksi tällainen mahdollinen käänneyhtiö saattaa olla tanskalainen koruyhtiö Pandora.

Tanskalaisyhtiö on menettänyt muutamassa kuukaudessa jo lähes 40 prosenttia markkina-arvostaan. Osakkeen toteutuneen 12 kuukauden tuloksella laskettu P/E-kerroin on laskenut jo tasolle 8,3x.

Osake on jatkanut laskuaan toukokuussa julkaistun odotuksia heikomman tuloksen jälkeen. Heikko tulos johtui lähinnä yhtiön ongelmista Kiinassa, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

“Pandora on myynyt Kiinassa oleville jakelijoille tuotteitaan korkeammalla hinnalla kuin useimmissa muissa maissa. Useat jakelijat ovat kiertäneet hinnoittelueroa ostamalla tuotteita suoraan halvemmista maista, rikkoen samalla sopimuksiaan”, Nordea toteaa.

Nyt Pandora on tarttunut ongelmakohtaan ja se on tunnistanut ongelmajakelijat.

Vaikka yhtiöllä siis kiistatta on ongelmia, on osakkeen lasku ollut kuitenkin varsin raju suhteessa ongelmakohtaan, Nordea arvioi. Toisaalta markkinoilla syntyneelle epäluottamukselle on syynsä.

“Aina uudelleen ilmaantuvat vastoinkäymiset ovat nakertaneet sijoittajien uskoa yhtiön johtoon.”

Kurssilaskun myötä osakkeen arvostus on laskunsa jälkeen kuitenkin Nordean mielestä jo erittäin halpa, ja käytännössä osake hinnoittelee yhtiöltä jo tulosvaroitusta. Esimerkiksi P/E on Nordean kuluvan vuoden ennusteilla noin 8x. Se on noin kahdeksan prosentin vuosikasvua kirjaavalle yhtiölle varsin matala taso, pankki arvioi.

Yhtiön kassavirtatuotto on myös vahvalla yli 10 prosentin tasolla. Nordean mukaan Pandora käyttääkin vahvaa kassavirtaansa hyväkseen, ja yhtiöllä on käynnissä omien osakkeiden osto-ohjelma avokätisen osinkotuoton ohella. Osinkotuotto nousee toteutuneella osingolla noin 6,4 prosenttiin. Omien osakkeiden osto-ohjelman koko on neljä miljardia Tanskan kruunua, mikä suhteutettuna nykyiseen markkina-arvoon on yli 8,5 prosenttia.

“Jatkuvat pienet vastoinkäymiset tekevät toki tulosnäkymistä entistä epävarmemmat, mutta osakkeen arvostus viittaa käytännössä kannattavuustason puolittumiseen nykytasosta, mitä pidämme varsin epätodennäköisenä”, pankki kiteyttää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös