Indikaattorit

Ilmarisen suhdanneindeksi: Voimakasta kasvua teollisuuden työntekijämäärissä

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat toukokuussa 5,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Kasvu oli voimakasta erityisesti teollisuudessa, jossa työntekijämäärä kasvoi 6,1 prosenttia.

Eläkeyhtiö Ilmarisen suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu noin 15 000:sta Ilmarisen asiakasyrityksestä, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna.

Teollisuuden alan yrityksissä työntekijämäärät ovat olleet koko alkuvuoden yli viiden prosentin kasvuvauhdissa, ja toukokuussa kasvua oli yli 6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander.

Kianderin mukaan viime vuonna teollisuusyrityksissä työntekijämäärät kasvoivat alle 4 prosenttia, mikä oli selvästi keskimääräistä vähemmän.

”Nyt näyttää siltä, että talouskasvun myötä teollisuusyritykset ovat päässeet hyvään vauhtiin, ja työntekijämäärien kasvu on voimakkaampaa kuin kertaakaan alalla kymmenen vuoden seurantahistorian aikana”, Kiander toteaa.

Myös kaupan alalla työntekijämäärät ovat suhdanneindeksin mukaan kasvaneet yli kuuden prosentin vauhtia. Rakentamisessa ja kuljetusalan yrityksissä kasvua oli 4-5 prosenttia. Kovin kasvuvauhti oli edelleen henkilöstövuokrauksessa, jossa kasvua oli 8,1 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Henkilöstövuokrauksessa kasvu on kuitenkin hieman tasaantunut alkuvuoden yli 15 prosentin kasvuluvuista.

Alueellisesti työntekijämäärien kasvu oli edelleen voimakkainta Pohjois-Suomessa, jossa kasvua oli toukokuussa 7,8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Hitainta kasvu oli Itä-Suomessa, 3,5 prosenttia.

Koko maassa työntekijämäärät kasvoivat toukokuussa 5,9 prosenttia ja koko alkuvuoden (tammi-toukokuu) aikana 6,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös