Asunnot ja kiinteistöt

Vuokraussesongin saldo ja piristävä uutuus

Kesä on mukavaa aikaa asunnonvuokraukselle, kun kysyntää on paljon ja hyviä hakijoita jonoksi asti.

Kesä on mukavaa aikaa asunnonvuokraukselle, kun kysyntää on paljon ja hyviä hakijoita jonoksi asti. Meilläkin on ollut omat epäilyksemme siitä, riittääkö kaikkialle vuokralaisia, kun uusia vuokrataloja nousee tuhka tiheään. Ainakaan tässä sesongissa emme ole kohdanneet tätä ongelmaa.

Kuten moni blogin pitkäaikainen lukija tietää, on meillä paljon vuoden määräaikaisia sopimuksia. Nämä joko uusitaan nyt kesällä, mikäli vuokralainen haluaa jatkaa tai jos nykyinen vuokralainen ei halua, etsitään asuntoon uusi asukas. Tähän mennessä olemme tehneet 10 vanhalle asukkaalle uuden sopimuksen ja kuuteen etsineet uuden vuokralaisen. Vuokratessa huomasi hyvin alueellisia eroja vuokrakysynnässä:

  • Jyväskylän keskustassa uusi yksiö keräsi kahdessa tunnissa niin paljon kysyjiä, että ilmoitus oli pakko heti poistaa. Vuokraus meinasi mennä taisteluksi vuokralaiskandidaattien kesken.
  • Jyväskylän lähiössä kohtuuhyvälle asunnolle tuli 3-4 hyvää hakijaa parissa päivässä.
  • Keravalla, Savion aseman vieressä, uuteen asuntoon tuli 1-2 hyvää ehdokasta per päivä.
  • Hyvinkäällä lähiössä kysyntää tyydyttäväkuntoiselle asunnolle oli heikosti, vain 1-2 kysyjää viikossa.

Kaikki asunnot saatiin vuokrattua ilman tyhjäkäyntiä. Hyvinkään asunnon vuokralainen muutti pois onneksi pari viikkoa etuajassa, niin saadaan sitä ehostettua pienellä remontilla ilman vuokranmenetystä.

Kesän piristävä uutuus on Igglo, joka tulee uudella ajatuksella asuntomarkkinoille. Igglo on lanseerannut näppärän verkko- mobiilisovelluksen, joka yhdistää vuokralaisen ja vuokranantajan uudella tavalla yhteen. Olemme itsekin monesti puhuneet eri tahojen kanssa, että jokin tämän tyyppinen palvelu olisi tarpeen. Varsinkin nuoremmalle aunnonhakijajoukolle tällainen toimintamalli sopinee erinomaisesti.

Palvelu on erittäin simppeli. Vuokralainen ilmoittaa, mistä ja minkälaista kotia etsii. Kun vuokranantaja lisää sivustolle kriteerejä vastaavan kohteen, tarjoaa palvelu automaattisesti tälle kyseisen tyyppistä asuntoa etsivää vuokralaisehdokasta.

Vuokranantajan näkövinkkelistä palvelu on helppokäyttöinen ja ilmoituksen kerran tehtyään se pysyy siellä aina. Ilmoituksen tekemiseen meni vain noin 3 min. Ideaalitilanteessa vuokranantaja vain menee sivustolle ja valitsee sieltä uuden asukkaan, kun nykyinen asukas ilmoittaa muuttavansa pois. Olennaista tietysti on, että palvelu saavuttaa riittävän käyttäjäkunnan sekä vuokralaisten että vuokranantajien keskuudessa, jotta kysyntää ja tarjontaa on riittävästi. Palvelua kannattaa kokeilla tästä.

Teksti on toteutettu yhteistyössä Igglon kanssa.

Joonas Orava

Joonas Orava ja Olli Turunen ovat aktiivisia asuntosijoittajia. He ovat kirjoittaneet vuonna 2013 ilmestyneen asuntosijoittamista käsittelevän kirjan nimeltä Osta, vuokraa, vaurastu (Talentum) ja kirjoittavat kaksi kertaa kuussa julkaistavaa blogia www.ostavuokraavaurastu.com -sivustolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös