Arvo-osakkeet

Nordea: Outokumpu saa tukea ferrokromin hinnasta

Outokumpu osakekurssi teräsyhtiö pörssi sijoittaminen

Pankki antaa edelleen Outokummun osakkeelle ostosuosituksen.

Teräsyhtiön osake on pakittanut roimasti kuluvan vuoden aikana. Vuodenvaihteesta Outokummun markkina-arvosta on sulanut jo yli 30 prosenttia.

Nordean mukaan ruostumattoman teräksen tuottajien näkymiä ovat painaneet kauppasotahuolien ohella laskeneet teollisuuden luottamusluvut sekä paine Euroopan perushinnoissa.

“Outokummun osalta yhtiökohtaiset kompastukset ovat lisänneet alakuloa osaltaan”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Tiistaina julkaistiin ferrokromin Euroopan sopimushinnat vuoden kolmannelle neljännekselle. Sopimushinta asettui tasolle 1,38 dollaria, mikä on lähellä toisen neljänneksen 1,42 dollarin tasoa. Nordean mukaan Ferrokromin hinta pysyy näin ollen totuttua korkeammalla tasolla myös alkavalla neljänneksellä. Tämä on Outokummun kannalta myönteistä.

Outokummun tulosnäkymien kannalta tärkeämmässä roolissa on kuitenkin tuleva päätös Euroopan mahdollisista terästulleista.

“USA:ssa tullit ovat jo nostaneet perushintoja selvästi, mutta aasialaisteräs on löytänyt enenevässä määrin uuden kodin Euroopasta. Alkuvuonna ruostumattoman teräksen tuonti Eurooppaan lisääntyi selvästi, mikä on myös painanut ruostumattoman teräksen hintanäkymiä Euroopassa”, Nordea toteaa.

Mahdollinen eurooppalainen tulli- tai kiintiöpäätös on tarkoitus julkaista heinäkuun aikana.

Outokummun osake on Nordean mukaan laskunsa jälkeen jo varsin edullisesti hinnoiteltu, mutta osaketta ohjannee arvostusta suuremmassa määrin muutokset tulosnäkymissä. Siksi huomio kiinnittyy vahvasti tulevaan tulosjulkaisuun sekä mahdolliseen tullipäätökseen Euroopassa.

Nordean suositus Outokummun osakkeelle on osta ja tavoitehinta on 9,5 euroa. Pankin tulosennusteilla kuluvan vuoden P/E-kerroin on 8,9x ja ensi vuoden ennusteilla 8,6x.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös