Sijoitusuutiset

Pörssiklubi avataan vihdoin myös naisille – selvä enemmistö äänesti puolesta

Helsingin Pörssiklubi on päättänyt avata myös naisille mahdollisuuden päästä klubin jäseneksi.

Klubin puheenjohtaja Finn Ward kertoi STT:lle, että  äänestäjiä oli yhteensä 394 ja hyväksymistä kannatti selvä enemmistö, peräti 69 prosenttia. Äänestystulos oli odotettua selvempi, sillä Pörssiklubin kyselyssä maaliskuussa noin 53 prosenttia jäsenistä äänestäisi naisten mukaanottamisen puolesta ja 47 prosenttia vastaan.

Sääntömuutos edellyttää vielä, että myös tulevassa toisessa äänestyksessä vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä puoltaa sitä. Toinen äänestys järjestetään marraskuun alussa.

Helsinkiläiset liikemiehet perustivat Pörssiklubin vuonna 1910. Jäseneksi pääsee vain suositusten kautta. Jäseniä on tällä hetkellä lähes 1800.

Naiset ovat voineet vierailla klubilla kutsuttuina, mutta jäseniksi eivät ole voineet tähän asti päästä. Klubin jäsenyys kiellettiin naisilta vuonna 1997.

Klubi kertoo nettisivuillaan, että sillä on vilkas jaostotoiminta, jossa kokoonnutaan esitelmätilaisuuksiin sekä keskustellaan ja vaihdetaan mielipiteitä luottamuksellisessa ilmapiirissä. Klubilla järjestetään myös perheen, ystävien ja liiketuttavien kanssa vietettäviä tilaisuuksia.

Pörssiklubilla noudatetaan etikettiä, niin hyvien tapojen kuin pukeutumisenkin suhteen.

Suomen Kuvalehden mukaan klubin hallitus näkee muutoksen jäsenyysehdoissa tarpeellisena. Myös Klubin asettama työryhmä arvioi, että nykylinjauksen säilyttäminen uhkaisi yhdistyksen taloutta. Klubin uusien hakijoiden määrä on tänä vuonna romahtanut.

Myös klubin tilojen halvan vuokrasopimuksen jatkuminen on ollut vaakalaudalla, kun klubille tiloja vuokraavan Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ilmoitti säätiön arvioivan vuokrasopimuksen ehdot uudelleen, kun nykyinen sopimus päättyy.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Avatar

  Bernstein

  26.9.2018 at 22:23

  Typerää puuhastelua itse keksittyjen valeongelmien parissa kun oikeitakin tasa-arvobugeja olisi.

  Kuten se kun miestä ei koskaan tulla hyväksymään naisten saunaseuran jäseneksi. Tai ainakin häneltä evätään osallistuminen sen kokouksiin.

  Ja milloin yksikään feministi on ollut huolissaan siitä, että naisen pääseminen imaamiksi tai sharia-tuomariksi on jostain syystä ollut jäissä jo pitkälti toistatuhatta vuotta?

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös