Yritysuutiset

Cargotec antoi tulosvaroituksen – osakekurssi romahti yli 10 prosenttia

Cargotec osakekurssi osakkeet sijoittaminen talous

Lastinkäsittelykoneiden ja -laitteiden valmistaja Cargotec alentaa tulosohjeistusta vuoden 2018 liikevoitolle ilman uudelleenjärjestelykustannuksia.

Yhtiö arvioi, että liikevoitto vuonna 2018 ilman uudelleenjärjestelykustannuksia on 235-245 miljoonaa euroa.

Aiemmin 8.2.2018 annetun tulosohjeistuksen mukaan Cargotec arvioi liikevoiton ilman uudelleenjärjestelykustannuksia paranevan vuodesta 2017, jolloin oikaistu liikevoitto oli 259 miljoonaa euroa.

Liikevoiton jääminen ennakoitua alhaisemmaksi johtuu yhtiön mukaan Hiabin ja MacGregorin heikommasta tuloskehityksestä.

Pullonkaulat Hiabin komponenttien toimitusketjussa ja laitteiden asennuskapasiteetissa ovat pidentäneet toimitusaikoja Hiabin eräissä tuotekategorioissa ja johtaneet ennakoitua heikompaan liiketoiminnan jakaumaan. Komponenttipula on johtanut myös tehottomuuteen ja lisäkustannuksiin kokoonpanotoiminnoissa.

Hiabin tilaukset ovat jatkuneet korkealla tasolla neljännen vuosineljänneksen aikana. MacGregorin liikevoiton yhtiö ennakoi jäävän lievästi tappiolliseksi vuoden viimeisellä neljänneksellä toimitusten siirtymisen vuoksi.

Cargotecin tulosvaroitus tuli yllätyksenä niin markkinoille kuin luultavasti myös analyytikoille. Thomson Reutersin tietokannan mukaan yhtiötä seuraavasta 10 analyytikosta neljä on antanut osakkeelle ostosuosituksen. Vain yksi analyytikko on kehottanut myymään Cargotecin osakkeet.

Cargotec julkistaa tilinpäätöstiedotteen vuodelle 2018 perjantaina, 8. helmikuuta 2019.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös