Asunnot ja kiinteistöt

Suomessa tehtiin ensimmäinen digitaalinen asuntokauppa

Skanska kertoo ottaneensa ensimmäisenä rakennuttajana Suomessa käyttöön digitaalisen asuntokaupan mahdollistavan DIAS-alustan ja alkaa myydä uusia koteja sen kautta.

Ensimmäinen digitaalinen asuntokauppa tehtiin tiistaina. Skanska Kotien asiakas osti asunnon Skanskan uudesta Court-nimisestä kohteesta Helsingin Telakkarannasta. Rakennusyhtiön digitaalinen palvelu tulee asiakkaiden käyttöön kevään 2019 aikana. Tämän jälkeen Skansakalla on valmiudet tehdä uusista kohteista kauppaa myös digitaalisesti.

Skanskan mukaan taustalla on lainsäädännön muutos, jonka myötä uudet asunto-osakeyhtiöt perustetaan vuonna 2019 suoraan digitaalisiksi eikä niistä enää laadita paperisia osakekirjoja.

Uuden palvelun mahdollistaa digitaalisen asuntokaupan lohkoketjuteknologiaan perustuva alusta DIAS. Se toimii rakennuttajien, kiinteistönvälittäjien sekä pankkien välisenä järjestelmänä ja mahdollistaa tiedon ja sopimusten siirtymisen luotettavasti ja oikea-aikaisesti. DIASin kautta hoidetaan myös asuntokaupan varainsiirtoveron maksun käynnistäminen sekä omistajamuutoksen hakeminen sähköiseen huoneistotietojärjestelmään.

DIASin toimitusjohtajan, Sami Honkosen mukaan digitaalisen asuntokaupan innovaatio on myös kansainvälisesti ainutlaatuinen. Hänen mukaansa ei ole tiedossa, että missään muualla maailmassa olisi käytössä tämänkaltaista ratkaisua.

“Alustan kehittämisessä on mukana poikkeuksellisen laaja joukko alan toimijoita, kuten pankkeja, rakennuttajia ja kiinteistönvälittäjiä”, Honkonen kertoo.

Uusi järjestelmä parantaa asuntokaupan asiakaskokemusta myös pankkien näkökulmasta.

“Digitaalinen asunto-osakekauppa tuo monia hyötyjä asiakkaillemme: tulevaisuudessa kaupan voi tehdä juuri silloin, kun se kaupan osapuolille parhaiten sopii”, Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Tom Miller iloitsee.

Millerin mukaan asunto-osakekauppa ei ole enää sidottu aikaan, paikkaan tai papereihin. Lisäksi turvallisuus digitaalisessa kaupassa on huippuluokkaa ja inhimillisten virheiden mahdollisuus lähes olematon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös