Yritysuutiset

Talenom antoi jälleen positiivisen tulosvaroituksen

Taloushallinnon palveluja tarjoava Talenom nostaa liikevoitto-ohjeistustaan vuoden 2018 osalta.

Taloushallinnon palveluja tarjoava Talenom nostaa liikevoitto-ohjeistustaan vuoden 2018 osalta.

Yhtiö nostaa toistamiseen vuoden 2018 liikevoitto-ohjeistustaan. Parantuneen kannattavuusnäkymän taustalla on edelleenkin teknologisen kehityksen tuoma ennakoitua kiivaampi toimintojen tehostuminen.

Edellisen positiivisen tulosvaroituksen Talenom antoi syyskuussa.

Muilta osin oheistus säilyy ennallaan. Yhtiön tavoitteena on jatkaa selvästi tilitoimistoalaa nopeampaa kasvua ja yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan selvästi edellistä vuotta nopeampaa.

Uuden ohjeistuksen mukaan Talenomin tavoitteena on jatkaa selvästi tilitoimistoalaa nopeampaa kasvua. Yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan selvästi edellistä vuotta nopeampaa (12,1%, 2017). Suhteellisen kannattavuuden liikevoitolla mitattuna odotetaan parantuvan edellisestä vuodesta ja liikevoiton arvioidaan olevan 8,2-8,7 miljoonaa euroa.

Aiempi 17.9.2018 julkistetun ohjeistuksen mukaan yhtiö arvioi liikevaihdon olevan selvästi edellistä vuotta nopeampaa (12,1%, 2017). Suhteellisen kannattavuuden liikevoitolla mitattuna odotettiin parantuvan edellisestä vuodesta ja liikevoiton arvioitiin olevan 7,4-8,0 miljoonaa euroa.

Talenomin kolmannen vuosineljänneksen tulos oli yllättävän kova. Yhtiön liikevoitto ylsi 1,9 miljoonaan euroon, kun analyysitalo Inderes oli odottanut 1,1 miljoonan euron liikevoittoa.

Talenomin menestyksen ytimessä ovat pitkään jatkuneet kirjanpitolinjaan kohdistuneet investoinnit, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Jussi Paaso osavuosikatsauksessa. Paason mukaan kirjanpitolinja näyttää nyt erinomaisen kyvykkyytensä, eikä nykyisen kaltaista kannattavaa kasvua olisi mahdollista saavuttaa ilman skaalautuvaksi kehitettyjä prosesseja ja määrätietoista teknologista kehityspolkua.

Talenom on vuonna 1972 perustettu tilitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman tilitoimistopalveluja sekä muita sen asiakkaiden liiketoimintaa tukevia asiantuntijapalveluja. Yhtiöllä on omaa ohjelmistokehitystä ja se tarjoaa tilitoimistoasiakkailleen sähköisen taloushallinnon työkaluja.

Konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 41,4 miljoonaa euroa, ja liikevaihto kasvoi vuoteen 2016 verrattuna 12,1 prosenttia. Talenomin kasvuhistoria on vahva – liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu 2005 – 2017 oli noin 15,3 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>