Yritysuutiset

Teleoperaattori Telia kasvoi odotettua heikommin

Yhtiöllä oli haasteita Ruotsin markkinoilla.

Teleoperaattori kasvatti liikevaihtoaan viimeisellä kvartaalilla 4,9 prosenttia. Liikevaihto viime vuoden loka-joulukuussa oli 22 209 miljoonaa kruunua, kun vuosi sitten liikevaihto oli 21 164 miljoonaa. Kasvu oli kuitenkin odotettua heikompaa, sillä analyytikoiden konsensusodotus kasvuksi oli 5,4 prosenttia Factsetin mukaan.

Analyytikot odottivat yhtiön liikevaihdon nousseen 5,4 prosentilla 22 331 miljoonaan, joten tässäkin raportti tuotti pienen pettymyksen

Telian tulos jäi alle analyytikoiden konsensusennusteiden. Factsetin mukaan analyytikot odottivat viime vuoden viimeiseltä vuosineljännekseltä keskimäärin 7059 miljoonan kruunun oikaistua käyttökatetta eli 5,4 prosentin kasvua. Toteutunut oikaistu käyttökate jäi kuitenkin 6735 miljoonaan kruunuun, eli kasvua oli 3,3 prosenttia.

Yhtiön mukaan muutoshankkeiden tulokset eivät toteutuneet odotetussa aikataulussa ja että viivästymiset näkyivät erityisesti Ruotsin-toiminnoissa. Telian toimitusjohtaja Johan Dennelind kertoo, että vaikka vuoden loppu oli Ruotsissa haasteellinen, ei hän muuta näkemystään paranevista trendeistä vuosina 2019 ja 2010.

”Pyrimme kasvattamaan ydinpalveluista saatavia tuloja keskittyen kasvattamaan käyttäjäkohtaista keskihintaa ja vahvistamaan edelleen kustannuslähtöisyyttä, Dennelind toteaa.

Yhtiö arvioi vapaan kassavirran jatkuvista toiminnoista kasvavan 12-12,5 miljardin kruunun haarukkaan eli paranevan viime vuodesta.

Telian hallitus ehdottaa maksettavaksi osinkoa 2,36 kruunua osakkeelta. Vuosi sitten yhtiö maksoi 2,30 kruunua ja analyytikot odottivat 2,33 kruunua.

Telian osakekurssi on tänään ollut noin 3,8 prosentin laskussa klo 10.40.

Inderesin analyytikko Joni Grönqvist kommentoi Telian tulosta Twitterissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös