SalkunRakentaja

Talouden trendit

Tässä on vuoden 2019 Talousguru

Talousguru Elias Järventaus kilpailu

Vuoden 2019 Talousguru Elias Järventaus tulee Espoosta Etelä-Tapiolan lukiosta.

Tämän vuoden Talousguru-kilpailuun ilmoittautui ennätysmäärä 145 koulua ja lähes 1 000 lukiolaista. Uusi Talousguru voi valita mieleisensä jatko-opiskelupaikan useasta vaihtoehdosta eri yliopistoissa. Lisäksi hän saa 1 000 euron palkinnon, kiertopalkintona toimivan aidon tohtorihatun sekä talouslehden vuosikerran.

”Uskon, että oma kiinnostus talousasioihin toi voiton. Sitä kautta on pystynyt syventämään tietoa ja asiaan uhraamani työmääräkän ei ole tuntunut pahalta”, kertoo tuore Talousguru Elias Järventaus.

Lukion jälkeen Talousguru suuntaa ensin armeijaan ja sitten Aalto yliopistoon.

Kaksipäiväisessä loppukilpailussa testataan taloustietämystä. Kilpailun ensimmäisenä päivänä kilpailu on kirjallinen. Loppukilpailun toisena päivänä testataan väittelytaitoja talousasioista.

Tiivistunnelmaisessa finaalipäivässä loppukilpailijat väittelivät kirjallisen kokeen lisäksi muun muassa yritystuista, perustulosta ja siitä, kannattaisiko Ruotsin liittyä euroon. Kilpailu ratkesi finaalinelikon loppuväittelyssä finanssi-illassa. Siellä puolesta ja vastaan sanailtiin EKP:n rahapolitiikasta sekä lainakatosta.

Kaikille Talousguru-finalisteille on tarjolla opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta kauppa- ja taloustieteen opintoihin Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa, Svenska Handelshögskolanissa, Tampereen yliopistossa ja Turun yliopistossa.

Vuoden 2019 Talousguru-finalistit olivat:

Markus Alajoki, Vammalan lukio, Sastamala

Perttu Antikainen, Kerttulin lukio, Turku

Miikka Evesti, Raision lukio, Raisio

Elias Järventaus, Etelä-Tapiolan lukio, Espoo

Eero Lahtinen, Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Turku

Tommi Malmelin, Olarin lukio, Espoo

Samuel Mattila, Ylistaron lukio, Seinäjoki

Leo Ollikka, Kuninkaantien lukio, Espoo

Inka Pesonen, Joensuun lyseon lukio, Joensuu

Lotta Siira, Kempeleen lukio, Kempele

Joni Tasa, Ressun lukio, Helsinki

Lauri Tuomela, Lyseonpuiston lukio, Rovaniemi

Petra Uusikumpu, Sotungin lukio, Vantaa

Valtteri Vuori, Elisenvaaran lukio, Pöytyä

Kilpailu on tarkoitettu lukiolaisille vuosikurssista riippumatta. Talousguru-kisan järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Yhteistyössä ovat mukana myös Taloustoimittajien yhdistys ja Suomen Lukiolaisten Liitto, joka palkitsi kilpailun parhaana väittelijänä Leo Ollikan.

Loppukilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa halutun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Parhaat palkitaan myös talousaiheisilla lehtipalkinnoilla. Jokaisen koulun parhaalle lähetetään diplomi ja pieni palkinto.

Talousgurun alkukilpailun kysymyksiin voi tutustua täältä.

SalkunRakentajan toimitus onnittelee voittajaa!

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös