Kumppaniblogit

Brexit: käsittämätön kaaos

The Economist lyttää eilisessä jutussa Britannian Brexit-prosessin täysin. Britannian poliittinen kriisi on saavuttanut uuden pohjan. Pääministeri May on menettänyt viimeisetkin auktoriteetin rippeet ja pyrkii nyt lähinnä kiristämällä saamaan sopimuksensa läpi parlamentissa.

Ensi viikon keskiviikkona äänestettäneen Mayn jo kahdesti tyrmätystä sopimuksesta kolmannen kerran. Eilen torstaina parlamentti äänesti sopimuksetonta eroa vastaan ja Brexit-takarajan siirtämistä kesäkuun 30. päivään. May uhkaa nyt parlamenttia pidemmällä lykkääntymisellä.

Brexit-päivämäärän lykkääntyminen lisää ”riskiä” siitä, ettei Brexit toteudu ollenkaan. Sopimukseton Brexit on lisäksi edelleen oletusarvo, ellei muuta sovita. Näin ollen May kiristää nyt sekä pro Brexit -leiriä että sopimuksetonta eroa vastustavia, jotta saisi sopimuksensa menemään läpi.

Briteillä on alusta alkaen ollut täysin harhaluuloinen käsitys neuvottelujen voima-asetelmasta EU:n kanssa. Sellaista erosopimusta, jota Britannian parlamentti olisi narisematta hyväksynyt, ei ole. Siitä huolimatta ei voi kuin ihmetellä Mayn sooloilua viimeisen kahden vuoden aikana.

The Economistin sanoin, näin tärkeälle dokumentille pitää hakea mahdollisimman laajaa tukea Britannian parlamentista indikatiivisilla äänestyksillä sopimuksen koostumuksesta. Nyt, yritysten jo siirrettyä toimintansa muualle, tähän pitää pyrkiä keskellä poliittista kaaosta.

Kun erosopimukselle on näin saatu parlamentaarinen tuki, se pitää vielä sinetöidä kansanäänestyksellä. Jo eron jälkeisten haasteiden kannalta on tärkeää, että myös kansa saa sanoa sanottavansa pöydällä olevasta sopimuksesta. May on kuitenkin vastustanut uutta kansanäänestystä epädemokraattisena.

Tähän kiteytyykin sitten koko Brexit sotkun käsittämätön mielettömyys: miksi valheisiin perustuva Brexit-kansanäänestystulos on niin pyhä, ettei faktoihin pohjautuvaa uutta kansanäänestystä voisi järjestää?

Nordnet Indeksirahasto Suomi - täysin kuluton indeksirahasto

Nordnet Indeksirahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

  • 0 euroa merkintä- ja lunastuspalkkio
  • 0 euroa hallinnointipalkkio
  • 0 euroa kaupankäyntipalkkiot
  • 0 euroa ”jäi pieni präntti lukematta” -kulu

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös