Sijoitusideat

Danske: Stora Enson osake on arvostukseltaan edullinen

Stora Enso osakekurssi osakkeet sijoittaminen talous

Viimeaikainen metsäsektorin uutisvirta antaa tukea Stora Enson osakkeelle, uskoo Danske Bankin analyytikko.

Pankki suosii edelleen Stora Ensoa, sillä se osakkeen hyötyvän seurannassaan olevien yhtiöiden joukosta eniten positiivisesta sellumarkkinanäkemyksestä, arvioi Dansken analyytikko Antti Koskivuori. Näkemystä tukee viimeaikainen toimialan uutisvirta.

”Mielestämme markkinat myös ylenkatsovat Stora Enson metsämaiden arvoa tällä hetkellä”, Koskivuori arvioi.

Sellumarkkinoiden hyvät näkymät johtuvat Kiinasta.

”Toimiala on ollut viime aikoina positiivinen Kiinan sellumarkkinasta, mikä indikoi normalisoituvaa kysyntää ja odotuksia sentimentin vahvistumisesta edelleen huhtikuun arvonlisäveroleikkauksen myötä.”

Analyytikon mukaan brasilialainen sellu- ja paperiyhtiö Suzano sanoi, että Kiinan hinnat ovat saavuttaneet pohjatason, samalla kun Metsä Fibre näkee hintojen todennäköisesti elpyvän kesään mennessä. Danske Bank suhtautuu edelleen positiivisesti selluun ja odottaa tämän olevan olennainen osakekurssiajuri sektorille lyhyellä aikavälillä ja huomion kohdistuvan Kiinaan.

Pankki ei odota Stora Enson kuluvan vuoden ensimmäiseltä vuosineljännekseltä kuitenkaan vahvaa tuloskehitystä.

”Q1:n tuloskehitys ei vahvin. Ennustamme 13%:n v/v laskua Q1:n liikevoittoon johtuen lähinnä alhaisemmista marginaaleista Consumer Board –divisioonassa, missä sopimusrakenne on rajoittanut mahdollisuuksia reagoida nopeasti tuotantokustannusten nousuun viime vuoden aikana. Q1E:n liikevoittoennusteemme on kuitenkin 5% yli FactSet-konsensuksen”, Koskivuori toteaa.

Danske Bank korjaa metsäyhtiön ennusteita kohtuullisesti alaspäin johtuen hieman alhaisemmasta sellunhintaskenaariostaan, mutta tätä tasapainottavat suuressa määrin suotuisammat valuuttakurssit. Pankki leikkaa Stora Enso liikevoittoennusteita kolme prosenttia tälle vuodelle ja yhden prosentin ensi vuodelle.

Nykyisellä kurssinoteerauksella Stora Enso vaikuttaa edulliselta. Danske Bankin tulosennusteella kuluvan vuoden EV/EBITDA-kerroin on vain 6,7x ja Stora Enso on arvostettu Koskivuoren mukaan kahdeksan prosentin alennuksella viimeisen viiden vuoden historialliseen FactSet-konsensuskertoimeen 7,3x nähden.

Danske Bank toistaa Osta-suosituksen ja 12 kuukauden tavoitehinta on 15 euroa. Nykyisessä kurssinoteerauksessa olisi siis selvästi nousuvaraa verrattuna pankin tavoitehintaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös