Yritysuutiset

Toyota edistää sähköistettyjen autojen voittokulkua – tarjoaa tuhansia patentteja maksuttomaan käyttöön

Toyota aikoo edistää maailmanlaajuista ajoneuvojen sähköistämistä tarjoamalla lähes 24 000 patenttia maksuttomaan käyttöön.

Maksuttomaan lisenssikäyttöön tarjottavat lisenssit muodostavat yli 20 vuoden kokemuksen sähköistettyjen ajoneuvojen kehityksessä. Toyota tarjoaa ajoneuvojen valmistajille myös tukea lisenssillä valmistettavien järjestelmien ja osajärjestelmien käyttöön.

Tavoitteena on edistää maailmanlaajuista ajoneuvojen sähköistämistä. Yhtiön tavoitteena on teknisen osaamisen sekä patentoitujen ratkaisuiden levittäminen mahdollisimman laajaan käyttöön.

Ensimmäinen toimenpide vapauttaa liki 24 000 patenttia maksuttomaan lisenssikäyttöön. Kaikki patentit liittyvät sähköistettyihin ajoneuvoihin. Toisena toimenpiteenä Toyota tulee tarjoamaan erillistä korvausta vastaan teknistä tukea niiden ajoneuvovalmistajien tuotekehitykseen ja myyntiin sellaisten sähköistettyjen ajoneuvojen osalta, joissa käytetään Toyotan sähkömoottoreita, korkeajänniteakkuja, tehonhallintayksiköitä, ohjainlaitteita ja muita sähköistettyjen voimalinjojen komponentteja.

Toyota haluaa näillä kahdella toimenpiteellä helpottaa valtionhallintojen, autonvalmistajien ja yhteisöiden ponnisteluja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi auttamalla kehittämään sähköistettyjä ajoneuvoja isossa mittakaavassa.

“Olemme saaneet kautta aikojen paljon tiedusteluja ja yhteistyöehdotuksia ajoneuvojen sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Uskomme, että yhteistyön aika on nyt koittanut”, toteaa Toyotan johtoryhmän jäsen Shigeki Terashi.

”Sähköistettyjen ajoneuvojen määrän lisääntyminen seuraavan kymmenen vuoden aikana tekee niistä erittäin yleisiä ja toivomme olevamme siinä prosessissa vankkana tukena.”

Maksuttoman lisenssikäytön mahdollistavat patentit ovat kehittyneitä teknologioita, joita käytetään sähköistetyissä ajoneuvoissa – etenkin hybridiajoneuvoissa (HEV). Hybridien kehityskaaren aikana Toyota kertoo parantaneensa jatkuvasti järjestelmien suorituskykyä, pienentänyt komponenttien kokoa, parantanut kaupallista tuottavuutta ja ennen kaikkea energiatehokkuutta.

Tarjoamalla sekä patenttiensa maksutonta lisenssikäyttöä että erillistä tukea muille autonvalmistajille Toyota näkee mahdollisuuden rohkaista sähköistettyjen ajoneuvojen kehitystä sekä myyntiä ympäri maailmaa. Tämä on ollut Toyotan johdon pitkäaikainen tavoite, sillä se uskoo vakaasti ympäristöystävällisten ajoneuvojen auttavan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa vain jos yleistyvät hiilidioksidipäästörajoitusten myötä.

Loppuvuonna 2017 Toyota julkisti sähköistettyjen ajoneuvojen tiekartan myyntiennusteisiin. Yhtiön tavoitteena on vuonna 2030 myydä maailmanlaajuisesti 5,5 miljoonaa sähköistettyä ajoneuvoa, joista noin miljoona on nollapäästöautoja eli toisin sanoen polttokennoautoja ja sähköautoja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös