Sijoitusideat

Nordea: T-Mobile on houkutteleva sijoituskohde

USA:n kolmanneksi suurin teleoperaattori on Nordean mukaan kiinnostavassa tilanteessa.

Nordean mukaan T-Mobile kasvaa ja voittaa markkinaosuuksia kilpailijoiltaan alhaisemmilla hinnoilla. Tilaa kasvulle pankin mukaan on.

”Yhtiön pahimmat kilpailijat Verizon ja AT&T ovat enimmäkseen keskittyneet parantamaan kannattavuuttaan jo olemassa olevien asiakkaiden osalta, mikä antaa T-Mobilelle tilaa jatkaa valitsemaansa kasvustrategiaansa tulevien vuosien aikana”, Nordea toteaa aamukatsauksessa.

Hyvien orgaanisten kasvunäkymien lisäksi yhtiö on suunnitellut yhdistymistä USA:n neljänneksi suurimman operaattorin Sprint Corporation kanssa. Yhdistyminen vähentäisi merkittävien mobiilioperaattoreiden määrän USA:ssa kolmeen, ja vaikuttaisi näin merkittävällä teleoperaattoreiden kilpailuun.

Fuusio ei kuitenkaan ole vielä kirkossa kuulutettu. Fuusion myötä kilpailu USA.n telemarkkinoilla kaventuisi ja se huolestuttaa viranomaisia. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi hyväksyneet kauppaa ja Nordea näkee 50 prosentin todennäköisyyden kaupan läpimenolle.

Pankin mielestä T-Mobile on houkutteleva sijoituskohde siitäkin huolimatta, että yrityskauppa peruuntuisi.

”Nousuvara tässä tapauksessa olisi hieman nykyistä näkemystä pienempi. Asiaa lähellä olevat tahot kertoivat eilen Bloombergille T-Mobilen ja Sprintin harkitsevan myönnytyksiä, kuten prepaid-liiketoiminnan eriyttämistä tai myyntiä, varmistaakseen kaupan toteutumisen”, Nordea toteaa.

T-Mobilen viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettu P/E-kerroin on 27x.  Kuluvan vuoden analyytikoiden tuloksen konsensusennusteella 3,96 dollaria osakkeelta P/E-kerroin on 18,9x.

Teleoperaattoria seuraavista 20 analyytikosta kahdeksan antaa osakkeelle ostosuosituksen, 10 antaa lisää-suosituksen ja kahden analyytikon suositus on pidä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös