Verokarhu hoi!

Verotus on Suomessa menossa epätasa-arvoiseen suuntaan. Nyt uudella eduskunnalla ja hallituksella on mahdollisuus oikaista kurssi.
verotus verokarhu verotus verokarhu

Jo tällä hetkellä yhteisöveron (20 %) ja pääomatuloveron (30-34 % riippuen pääomatulojen suuruudesta) ero ajaa joitakin sijoittajia tekemään sijoituksensa osakeyhtiön kautta. Mikäli pääomatuloverotus kiristyy entisestään, tämä johtaisi asuntosijoittamisenkin puolella muiden omaisuuslajien lisäksi jonkin verran lailliseen verosuunnitteluun, joka olisi Suomen valtion kannalta haitallista.

Joku saattaa sanoa, että eihän osakeyhtiöstä rahoja saa ulos tuolla 20 % verolla vaan osingoista pitää maksaa veroa vähintään 7,5 %. Aivan oikein, mutta kukaan ei myöskään pakota nostamaan rahoja ulos. Tunnemme useita sijoittajia, jotka kumuloivat kertyneitä voittovaroja osakeyhtiöön, koska ei heillä ole tarvetta nostaa vuosittain osinkoja – nauttien siis verotuksen luomasta edusta. Useimmiten yli 10 prosenttiyksikön edusta!

Omistamisen keskittyminen jatkossa enemmän oy-muotoisen omistuksen alle pienentäisi verotuloja. Miksi uskomme näin käyvän? Kun vuonna 2012 pääomatuloverokantaa nostettiin 2-4 %, veronalaisten pääomatulojen määrä tippui peräti 8 %. Sen sijaan viime vuonna, kun kokonaisveroaste laski, kokonaisverokertymä kasvoi yli 2%.


 
Saat jopa 20 ilmaista osaketta!
 
Avaa ja rahoita tilisi Freedom24-välittäjällä ja saat jopa 20 ilmaista osaketta, joiden arvo on jopa 800 dollaria kukin. Lue lisää artikkelistamme
 
Jokaiseen sijoitukseen liittyy riskejä.
 

Yksi indikaattori teeman suosiosta on sekin, että ”Omistaminen henkilökohtaisesti vai yhtiön kautta” on lähes kahdeksanvuotisen blogimme yksi luetuimmista teemoista. Olemme saaneet lukijoilta lukuisia kysymyksiä vuosien varrella ja arvaatko mikä on yksi kysytyimmistä asioista? Aivan oikein. ”Kannattaako perustaa osakeyhtiö sijoitusasuntojen omistamista varten?”.

Näiden pohjalta tarjoamme kaksi neuvoa verotukseen:

  1. Pääomatuloverojen kiristäminen lopetettava ja veroprosenttia alennettava – vuonna 1995 pääomatulojen verokanta oli 25 %. Yhteisöveron alentaminen 20 prosenttiin on ollut hyvä tie. Se on edesauttanut suomalaisia yhtiöitä kansainvälisessä kilpailussa. Samaan aikaan pääomatuloveron kiristäminen on osunut ennen kaikkea piensijoittajiin, koska monet instituutiot ja yli 10 % osuuden listayhtiöistä omistavat ovat vapautettuja verosta. Pääomatuloveroa tulee viedä alaspäin 30 prosentista vähitellen kohti yhteisöveroa.
  2. Alle 2 000 euron pääomatulot verovapaaksi –riippumatta oliko kyseessä osinkoja, myyntivoittoja, vuokratuloja tms. – pääasia, että suositaan piensijoittamista ja kansankapitalismia. Suomalaisten käyttelytileillä makaa yli 76 miljardia euroa käytännössä negatiivisella reaalikorolla. Tileille maksetaan nollakorkoa tai korkeintaan hyvin olematonta korkoa ja vastaavasti inflaatio eli hintojen nousu syö rahan arvoa. Rahat pitää kansantalouden edun nimissä saada edes osittain liikkeelle.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
Spotify musiikki suoratoistopalvelu talous

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify kiinnostaa suomalaissijoittajia

Seuraava artikkeli
Woodly

Puumuovia kehittävä suomalainen Startup-yritys Woodly kiinnosti sijoittajia