Sijoitusuutiset

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify kiinnostaa suomalaissijoittajia

Yhdysvaltojen osuus suomalaisten osakesijoituksista kasvaa jatkuvasti, kertoo Danske Bank.

Suomalaiset tekivät yli 10 prosenttia huhtikuussa tekemistään osakekaupoista yhdysvaltalaisilla osakkailla, kertoo Danske Bankin vertailu. Suomen osuus laski 75 prosenttiin, vaikka huhtikuussa elettiin kiihkeintä tuloskautta.

Suomalaisten piensijoittajien kiinnostus Yhdysvaltojen markkinoita kohtaan kasvaa jatkuvasti.

Huhtikuussa suomalaiset sijoittajat tekivät jo 10,9 prosenttia kaupoistaan Yhdysvaltojen markkinoilla, kertoo Danske Bankin osakevertailu. Osuus on suurin vertailukaudella, joka ulottuu vuoden 2016 alkuun saakka. Suomen osuus kaupoista oli 75 prosenttia.

”Yhdysvaltojen osakemarkkinat ovat keskeinen markkina koko maailmalle. Sen vaikutus kaikkiin pörsseihin on vahva. Lisäksi Yhdysvaltojen markkinoilla suomalaiset sijoittavat pääsevät käsiksi yhtiöihin, jotka ovat tuttuja arjesta”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Danske Bankin asiakkaiden osakekaupoista tehty vertailu on kuvaava, sillä pankin kaupankäyntipalkkiot ovat samat kaikille markkinoille. Näin edullisemmat välityspalkkiot eivät ohjaa sijoituksia Suomeen.

Yhdysvalloista suomalaisia sijoittajia kiinnosti huhtikuussa erityisesti musiikin suoratoistopalvelu Spotify, jonka osake oli vaihdetuimpien, myydyimpien ja ostetuimpien osakkeiden kärjessä.

”Spotify on monien suomalaisten käyttämä suoratoistopalvelu. Kiinnostavan osakkeesta tekee se, että musiikin kulutus on siirtynyt voimakkaasti tällaisiin palveluihin. Osake ei kuitenkaan ole ainakaan vielä ollut tuottoisa sijoitus, sillä osakkeen kurssi ei ole toipunut viime vuoden lopun kurssipudotuksesta.”

Muita paljon ostettuja osakkeita Yhdysvalloista huhtikuussa olivat lentokonevalmistaja Boeingin, lääkeyhtiö Pfizer ja verkkokauppajätti Amazon.

Vaihdetuimmat amerikkalaisosakkeetOsuus
Spotify                  10,40 %
Boeing Co.                                   4,90 %
Pfizer Inc. (US)                             2,80 %
Amazon.com                                   2,50 %
Karyopharm Therapeutics Inc     1,70 %

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös