Yritysuutiset

Pörssiyhtiö Cargotec vahvistaa tytäryhtiönsä työntekijöiden törkeän petosepäilyn

Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä törkeää petosta, jossa Cargotecin MacGregorissa palveluksessa olleiden henkilöiden epäillään erehdyttäneen työnantajaltaan noin 14 miljoonaa euroa.

Poliisi epäilee, että yhtiö on erehdytetty maksamaan rahat ulkomaisten yhtiöiden pankkitileille tekaistuilla laskuilla vuosien 2002–2017 aikana.  KRP:n mukaan esitutkinta on aloitettu vuoden 2018 lopulla sen jälkeen, kun epäillyn petoksen kohteeksi joutunut MacGregor teki sisäisessä selvityksessä huomattujen epäselvyyksien perusteella tutkintapyynnön KRP:lle.

MacGregor valmistaa ja toimittaa lastin- ja offshore-kuormankäsittelyratkaisuja ja -palveluita. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 538 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli 1879.

KRP on tehnyt asiassa kiinniottoja ja kotietsintöjä vuoden 2019 huhtikuussa. Tällä hetkellä on vangittuna yksi henkilö, joka aiemmin toimi pitkään asianomistajayhtiössä esimiestehtävissä. Asiaan epäillään liittyvän myös muita kuin Suomen kansalaisia, eikä poliisi ole toistaiseksi tavoittanut kaikkia osallisiksi epäiltyjä.

Cargotec vahvistaa, että keskusrikospoliisi on aloittanut MacGregor-liiketoiminta-aluetta koskevan esitutkinnan liittyen epäiltyyn törkeään petokseen.

Cargotec havaitsi epäillyn talousrikoksen omassa sisäisessä selvityksessään, ja se on tehnyt tutkintapyynnön viranomaisille. Epäillyillä väärinkäytöksillä ei ole vaikutusta Cargotecin taloudelliseen tulokseen.

Cargotec kertoo tiedotteessaan, että sillä on nollatoleranssi väärinkäytöksiin, ja se tukee kaikin tavoin viranomaisia tapauksen tutkinnassa. Johtuen esitutkinnan keskeneräisyydestä, asiasta ei kerrota tällä hetkellä enempää. MacGregorin tai Cargotecin toiminnassa ei epäillä rikosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös