Indikaattorit

Avoimien työpaikkojen kasvu tyrehtyi – vaikeasti täytettäviä työpaikkoja entistä enemmän

Kaikista avoimista työpaikoista peräti 60 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä.

Avoimet työpaikat vuosineljänneksittäin. Lähde: Tilastokeskus.

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2019 toisella neljänneksellä 50 900, kun vuotta aiemmin määrä oli 49 500.

Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat kesäkuun ensimmäisen päivän tilannetta.

Määräaikaisten ja osa-aikaisten työpaikkojen osuudet kaikista avoimista työpaikoista pienenivät vuodentakaiseen verrattuna. Tiedot käyvät ilmi

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä avoimista työpaikoista 37 700 eli 74 prosenttia oli yksityisten yritysten omistamien toimipaikkojen tarjoamia, mikä on lähes sama osuus kuin vuotta aiemmin.

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna alle viiden työntekijän toimipaikoissa (+ 4 500).

Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avoimet työpaikat lisääntyivät eniten toimialaryhmässä julkinen hallinto, koulutus, terveys- ja sosiaalipalvelut (O-Q) ja vähenivät rakentamisen (F) toimialalla. Avoimien työpaikkojen määrä väheni Etelä-Suomen suuralueella mutta kasvoi Helsinki-Uudenmaan sekä Pohjois- ja Itä-Suomen suuralueilla.

Toisella vuosineljänneksellä osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista oli 13 prosenttia ja määräaikaisten 33 prosenttia. Molemmat osuudet laskivat kuusi prosenttiyksikköä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kaikista avoimista työpaikoista 60 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 52 prosenttia. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi tukku- ja vähittäiskaupan (G), teollisuuden (C) sekä terveys- ja sosiaalipalveluiden (Q) toimialoilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös