Yritysuutiset

Huawei harkitsee 5G-toimintojen myyntiä – miten vaikuttaa Nokiaan?

Ren Zhengfei Huawei
Huawein toimitusjohtaja ja perustaja Ren Zhengfei.

Huawein perustaja ja toimitusjohtaja Ren Zhengfei paljasti The Economistille antamassaan haastattelussa yllättävän ratkaisuvaihtoehdon yhtiön ongelmiin Yhdysvaltojen kanssa.

Huawei harkitsee 5G-teknologioidensa myyntiä ulkopuoliselle taholle.

Huawei voisi Zhengfein mukaan lisensoida kehittämänsä 5G-teknologian ulkopuoliselle yhtiölle. Ostaja maksaisi kertamaksun paketista, jolla ostaja saisi käyttöönsä Huawein 5G-liiketoiminnan patentit, lisenssit, lähdekoodit, tekniset piirustukset sekä tuotantoon liittyvä osaaminen.

Ostaja voisi tehdä muutoksia hankkimaansa ohjelmistokoodiin, ja se voisi valmistaa, asentaa ja operoida verkkolaitteita Huawein lisensoimaan teknologiaan perustuen. Huaweille jäisi kuitenkin oikeus jatkaa 5G-teknologioidensa ja tuotteittensa itsenäistä kehitystä.

Mahdollisen länsimaisen ostajan pääsy Huawein teknologian lähdekoodiin olisi mahdollisuus lieventää länsimaiden vakoiluhuolia, Huowein toimitusjohtaja tuumaa.

Toistaiseksi kyse on kuitenkin vain Ren Zhengfein ajatuksesta, ei suunnitelmasta. Mitään konkreettista tietoa mahdollisesta lisensoijan rooliin sopivista yhtiöstä tai maksettavasta korvauksesta ei ole.

Zhengfein yllättävä kommentti herättää valtavan määrän kysymyksiä, kommentoi uutista Inderesin toimitusjohtaja ja Nokia-analyytikko Mikael Rautanen.

”Yhtiö on määrätietoisesti rakentanut asemaa dominoivana 5g-toimijana, joten osittainen luovuttaminen kuulostaa erikoiselta niin Kiinan valtion kuin Huawein näkökulmasta. Samaan aikaan Zhengfei kuitenkin vakuuttaa, etteivät Yhdysvaltojen komponenttipakotteet ole haitanneet sen toimintaa ja yhtiö on varautunut tilanteeseen”, Rautanen kirjoittaa artikkelissaan.

Rautasen mukaan tiettyjen 5g-toimintojen myynti ei myöskään välttämättä pysäyttäisi yhtiöön kohdistuvaa Yhdysvaltojen kampanjointia.

”Huawei on jo verkkotoimittaja useille merkittäville länsimaisille operaattoreille ja jatkaisi näiden palvelemista.”

Nokian näkökulmasta suurin kysymys olisi Rautasen mukaan tietenkin se, kuka olisi toimintojen ostaja.

”Vaihtoehtoja ovat käytännössä nykyiset vakiintuneet toimijat Ericsson ja Nokia tai uutta kilpailua markkinoille tuova haastaja. Jos kyseessä olisi uusi länsimainen haastaja, ostajan olisi erittäin vaikea kopioida Huawein menestystä pelkkää teknologiaa ja osaamista ostamalla, jos sillä ei ole vastaavaa globaalia toimituskyvykkyyttä ja suhteita operaattoreihin kuten Huaweilla”, Rautanen pohtii.

Rautasen mukaan Nokia tai Ericsson ostajina herättäisi vastaavasti operaattoreissa merkittävää huolta kilpailun keskittymisestä kahden toimijan käsiin.

Räätälöity rahastosalkku

Nordnetin digitaalinen Rahastoneuvoja etsii vain muutamassa minuutissa parhaat rahastot juuri sinun tarpeisiisi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös