ETF-analyysit

Onko passiivinen indeksisijoittaminen luonut osakemarkkinoille vaarallisen hintakuplan? Näin vastaavat sijoittajat

Eri sijoitustyyleillä kilpailevat sijoittajat keskustelevat indeksisijoittamisen vaikutuksista.

Yhdysvalloissa passiivisissa osakerahastoissa on nyt ensimmäistä kertaa enemmän varallisuutta kuin aktiivisesti hallinnoidussa osakerahastoissa, kertoo Martin Paasi blogissaan. Molemmien pääomat ovat yli neljä biljoonaa dollaria, kun Yhdysvaltojen koko rahastomarkkina oli noin 19 biljoonaa dollaria vuonna 2016.

The Big Short elokuvastakin tuttu Michael Burry uskoo, että ETF rahastoissa piilee vastaavanlainen kupla.

”Burryn mielestä ETF rahastojen suosion myötä sekä korko- että osakemarkkinoiden hinnat ovat vinoutuneet kahdesta syystä. Ensinnäkin koska rahaa päätyy arvopapereihin passiivisten rahastojen kautta yksittäisen arvopaperin arvostustasoja huomioimatta. Toiseksi lähinnä kasvaneen likviditeettiriski takia”, Paasi toteaa.

Titaanien taistoa käyvät sijoittajat pohtivat onko indeksisijoittaminen muodostanut kuplan osakemarkkinoille. Kaikki eivät ole aiheesta samaa mieltä ja aiheesta käydään sijoitusmedioissa tällä hetkellä vilkasta keskustelua.

Titaanien taisto -videosarjan neljännessä jaksossa myös Jukka Oksaharju kommentoi sijoituksiaan Nordeaan ja Hennes & Mauritziin. Martin Paasi antaa kylmäävän analyysin pankkisektorista sekä ennustaa tulevaa markkinasuuntaa omintakeisella tavalla.

Nordnet Suomen Titaanien taistossa tutustutaan erilaisiin sijoitustyyleihin ja seurataan salkkujen kehitystä vuoden ajan. Martin PaasiJukka Oksaharju sekä Jukka Lepikkö avaavat omat salkkunsa ja kertovat omista sijoitustyyleistään.

Katso Oksaharjun, Paasin ja Lepikön salkut ja seuraa niiden kehitystä reaaliajassa Sharevillessä!

Titaanien taistolla on myös virallinen Shareville-keskusteluryhmä, liity mukaan tästä.

Tutustu Nordnet Smart -salkkuihin: Smart-salkut

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös