Asunnot ja kiinteistöt

Tällaiset asunnot kiinnostavat nyt asuntosijoittajia – Espoo omassa luokassaan

SKV Asuntosijoitusbarometriin kysyttiin välittäjien näkemyksiä asuntomerkkinoiden tämän hetken tilanteesta eri puolilla Suomessa.

SKV:n välittäjien mukaan asuntosijoittajien aktiivisuus on ollut kuluvana vuonna vaihtelevaa. Sijoittajienkin suosimien pienten kerrostaloasuntojen kauppa on kuitenkin vilkastunut Suomessa viime vuodesta.

Pienet kerrostaloasunnot ovat perinteisesti kiinnostaneet asuntosijoittajia – niin myös tänä vuonna.

”Eniten asuntosijoittajia ovat kuluvana vuonna kiinnostaneet välittäjiemme mukaan vanhat yksiöt, uudet yksiöt ja vanhat kaksiot”, kertoo SKV Kiinteistönvälityksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa.

Vanhojen kerrostaloyksiöiden kauppamäärät ovat kehittyneet Suomessa varsin positiivisesti viime vuoteen verrattaessa. Kuluvana vuonna vanhojen yksiöiden kauppoja on tehty Suomessa kaksi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten tammi–elokuussa.

Pääkaupunkiseudulla yksiökauppoja on tehty neljä prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Erityisen vilkkaana yksiöiden kauppa on käynyt tänä vuonna Espoossa, jossa yksiökauppa nousi viime vuodesta peräti 22 prosenttia. Tampereella kasvua oli 10 prosenttia ja Turussa yhdeksän prosenttia viime vuoteen verrattuna.

”Vanhojen kerrostalokaksioiden kauppa on kuluvana vuonna käynyt kuumana erityisesti pääkaupunkiseudulla, missä kaksioiden kauppamäärät ovat tammi–elokuussa nousseet 8 % viime vuodesta”, Hintsa sanoo.

Tyypillinen asuntosijoittaja on barometriin vastanneiden mukaan yksityissijoittaja, joka haluaa ostaa yhden sijoitusasunnon.

”Sijoitusasunnolla haetaan pääasiassa vuokratuottoa asunnon omistusaikana, eikä asunnon arvonnousun koeta olevan asuntosijoittajille yhtä tärkeässä roolissa. Toki painotuksissa on paljon alueellista vaihtelua. Sijoitusasunnon vuosituotto-odotukset ovat kuluvana vuonna liikkuneet välittäjien mukaan useimmin 4–6 prosentissa”, Hintsa kertoo.

Vuokralaisten odotukset ovat kasvaneet – asuntosijoittajien on kiinnitettävä huomiota aiempaa enemmän asunnon kuntoon.

Vuokralaisilla on lisääntyneen uudisrakentamisen myötä monilla paikkakunnilla aiempaa enemmän valinnanvaraa vuokra-asumisessa. Siksi kilpailu hyvistä vuokralaisista on kiristynyt.

”Vanhat yksiöt ja kaksiot ovat kyllä asuntosijoittajien ostolistalla, mutta ne halutaan usein remontoida täysin ennen vuokralle laittoa, jotta varmistetaan mahdollisimman hyvä vuokratuotto ja saadaan asuntoon hyvä vuokralainen. Huonokuntoiseen asuntoon voi olla vaikea saada vuokralaista varsinkin alueilla, joille vuokra-asuntotarjonta on lisääntynyt”, Hintsa kertoo.

Vertaile Suomen parhaita luottokortteja

  • Mikä on luottokortti?
  • Mitä etuja luottokortilla saa?
  • Erilaiset luottokorttityypit
  • Näin haet luottokorttia

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös