Yritysuutiset

Revenio on vilkkaan tulospäivän tähti

Silmänpainemittareita valmistava Revenio loisti mojovalla kurssinousulla odotuksia kovemman tulosraportin ansiosta.

Revenio on terveysteknologiakonserni ja silmän diagnostiikkaratkaisuiden toimittaja. Yhtiön liiketoimintojen yhteisenä nimittäjänä on potilaslähtöinen seulonta, seuranta ja maailmanlaajuinen tarve terveydenhuollon kustannussäästöihin ennaltaehkäisevän terveydenhuollon kautta.

Terveysteknologiayhtiön liikevaihto nousi heinä-syyskuussa 14,3 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten liikevaihto oli 7,4 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi yli 93 prosenttia. Liikevaihto ylitti hieman analyytikoiden konsensusennusteen mikä oli 13,9 miljoonaa euroa.

Revenion liiketulos nousi heinä-syyskuussa 3,9 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 2,5 miljoonasta. Analyytikot odottivat keskimäärin 3,6 miljoonan euron liiketulosta. Osakekohtainen tulos nousi 0,12 euroon vuodentakaisesta 0,09 eurosta. Osakekohtainen tulos oli odotusten mukainen.

Revenion osakekurssi rynnisti pörssissä tänään lähes 15 prosentin nousuun. Sijoittajia lämmitti hyvää tulostakin enemmän luultavasti yhtiön lähiajan näkymien ohjeistuksen muutos.

Uuden ohjeistuksen mukaan CenterVue-yritysoston johdosta Revenion liikevaihto kasvaa erittäin voimakkaasti. Konsernin yrityskaupan kertaluonteisilla kuluilla oikaistun suhteellisen käyttökatteen odotetaan olevan hyvällä tasolla.  

Revenio osti italialaisen CenterVue S.p.A:n koko osakekannan huhtikuun lopussa. Kauppahinta oli 59 miljoonaa euroa.

Aiemmin viime helmikuussa annetun ohjeistuksen mukaan liikevaihdon odottiin kasvavan vahvasti edellisvuodesta ja kannattavuuden säilyvän vahvalla tasolla.

Toimitusjohtaja Mikko Moilanen kertoo tulosraportissa, että Reveniolla on takanaan vahva kolmas vuosineljännes keväällä tehdyn strategisen yritysoston jälkeen.

Yritysoston myötä Revenio on rakentanut strategisesti merkittävän aseman silmän diagnostiikkaan liittyvien ratkaisuiden globaalina toimittajana, Moilanen hehkuttaa.

”Uuden Revenion kohdemarkkinat ovat merkittävästi aiempaa, pääosin tonometriaan keskittynyttä markkinaa suuremmat ja tulemmekin huomioimaan tämän toimintamalliemme edelleen kehittämisessä ja synergiaetujen hyödyntämisessä.”

Silmänpaineen mittaustuotteiden portfolio on Moilasen mukaan nyt kattava ja se mahdollistaa liiketoiminnan edelleen kehittämisen sekä nykyisillä että uusilla markkina-alueilla.

Moilasen mukaan silmänpohjan kuvantamistuotteiden globaalit markkinat ovat varsin kilpaillut, mutta CenterVuen tuotteet ovat saavuttaneet hyvän tuotetunnettuuden markkinoilla nimenomaan laadukkailla, luotettavilla ja helppokäyttöisyydellään.

Silmän diagnostiikkaratkaisuiden lisäksi Revenion kehitysportfoliossamme on tutkimuksellinen Research-toiminto, jossa on tällä hetkellä kaksi tuoteaihiota.

”Ventica®-järjestelmän jakelijayhteistyötä on tehostettu kuluvan vuoden aikana edelleen. Tavoitteena on saada eri markkina-alueilla toimivia referenssiklinikoita järjestelmän käyttäjiksi ja sitä kautta rakentaa järjestelmälle vahva paikallinen tuki ja käyttäjien hyväksyntä. Hyperspektrikamera Cutica®n kehitystyö etenee ja kliiniset tutkimukset jatkuvat. Tekoälyn käyttöä kuvamateriaalin automaattisessa käsittelyssä tutkitaan edelleen”, Moilanen kertoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös