Kasvuosakkeet

Handelsbanken: YIT on ostopaperi

Rakennusyhtiö YIT:llä nyt aika lunastaa tavoitteet.

YIT:n osakekurssi on kivunnut väkevästi viimeisen kahden kuukauden aikana, lähes 24 prosenttia.

YIT on kovassa kunnossa. Sen vahva tilauskanta, isot ja hyvin pyörivät projektit, Infra-yksikön tehostustoimet ja Lemminkäinen-fuusion tuomat synergiat tukevat taloudellista tilannetta lähitulevaisuudessa, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Tuloskasvun lisäksi odotettavissa on myös liikevaihdon kasvua kotimaan markkinoilla.

”Odotamme YIT:n myös kasvattavan markkinaosuuttaan Suomen rakennusmarkkinoilla, kun sen kilpailijat kärsivät rahoitusvaikeuksista”, pankki toteaa.

Tosin Suomen asuntomarkkinoiden heikkous on luonut varjoa myös YIT:n ylle. Heikkous ei ole Handelsbankenin mukaan kuitenkaan ollut niin tuntuvaa kuin on pelätty, sillä sijoittajakaupat ovat olleet merkittäviä ja kuluttajamyynti kasvaa.

Lisäksi YIT:n vahva asema Suomen kasvukeskuksissa, joissa markkinoiden heikkous ei näy. Se auttaa myös torjumaan kansallisen tason negatiivista vaikutuksia. Myös Infra-yksikön paraneva tuloskunto ja aiemmat investoinnit Partnership Properties -segmentin projekteihin auttavat myös parantamaan suoriutumista tulevina kvartaaleina, Handelsbanken uskoo.

Handelsbanken nosti YIT:n suosituksen tasolta myy tasolle osta. Lisäksi osakkeen tavoitehinta nousi 5,2 eurosta 6,5 euroon. Lisäksi pankki nosti osakekohtaisten tuottojen ennusteita vuosille 2020 – 2021.

”Mielestämme yhtiön arvostus suhteessa kilpailijoihin on houkutteleva”, pankki toteaa.

YIT:tä seuraavat analyytikot odottavat keskimäärin rakennusliikkeen viime vuoden 0,19 euron osakekohtaisen tuloksen laskevan 0,17 euroon, mutta ensi vuonna konsensusodotus on jo 0,57 euroa. Ensi vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on kuitenkin melko korkea, lähes 36x.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös