Makrotalous

Ennuste: USA:n talouskasvu jää vaisuksi viimeisellä vuosineljänneksellä

Yhdysvaltain keskuspankin vanhempi virkamies ilmoitti tiistaina odottavansa Yhdysvaltain talouskasvun olevan “heikkoa” vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Samaan aikaan yritykset pienensivät varastoja kaupan epävarmuuden vuoksi.

“Uskomme, että varastojen merkittävä muutos on todennäköisesti yksi syy siihen, että neljäs vuosineljännes tulee olemaan heikko. Varastomuutos voi olla jopa puoli prosenttia tai enemmän BKT:n kasvusta”, toteaa USA:n keskuspankin Dallasin pääjohtaja Robert Kaplan uutiskanava CNBC:n haastattelussa.

Kaplanin mukaan luultavasti syy varastojen purkamiseen oli se, että viime kuukausien aikana oli paljon pessimismiä tulevaisuuden kasvunäkymistä.

Yhdysvaltain talouskasvun odotetaan laskevan vuositasolla 0,4 prosenttiin viimeisellä neljänneksellä, kun se oli 1,9 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä, kertoo Atlantan keskuspankin viime viikolla julkaisema viimeisin ennuste.

Kaplan totesi haastattelussa, että kaupan epävarmuus on yksi tärkeimmistä syistä, jotka heikentävät maailmanlaajuista kasvua ja yritysten investointeja.

“Mielestäni heikko teollisuustuotanto, heikko globaali kasvu ja heikot yritysinvestoinnit liittyvät kaikki kauppaan liittyviin epävarmuustekijöihin. Jos tämä vakautuisi, mielestäni meillä olisi mahdollisuus nähdä näiden mittareiden parantuvan”, hän sanoi.

Keskuspankkijohtaja ei usko enää rahapolitiikan kevenevän. Kaplan uskoi, että Fedin puheenjohtajan Jerome Powellin kesälle ilmoittama “syklin puolivälissä tapahtuva sopeutuminen” on toistaiseksi ohi.

“Uskon, että 1,5-1,75 prosentin ohjauskorko on oikea linja”, hän sanoi. Kaplan haluaisi nähdä jotain merkittäviä muutoksia näkymissä, jotta hän haluaisi muuttaa tätä korkotasoa. Fed on laskenut ohjauskorkoja jo kolme kertaa heinäkuusta lähtien johtuen kauppajännitteistä syntyneistä kasvavista riskeistä, globaalin kasvun heikosta tilanteesta ja vaimeista inflaatiopaineista.

OP-ryhmän markkinaekonomisti Jari Hännikäinen kommentoi Twitterissä Atlanta Fedin tuoreita kasvuennusteita.

“Ei hääviltä näytä. Atlanta Fedin GDPnow-ennuste vuoden viimeisen neljänneksen kasvuksi on vain 0,4 % (q/q) ja New York Fedin ennuste 0,7 %. Heikkous menee pitkälti varastojen purkamisen piikkiin, mutta silti…”

Lähde: Global Times

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös