Yritysuutiset

Huolestuttava Nokia-uutinen – teleyhtiö saattaa jättää Nokian rannalle 5G-päivityksestä

Uutistoimisto Bloombergin mukaan italialainen teleyhtiö Telecom Italia aikoo luultavasti jättää Nokian pois seuraavasta 5G-verkkopäivityksestään.

Teleyhtiö harkitsee Nokian sijaan yhteistyötä Ericssonin ja Huawein kanssa, kertovat asiasta perillä olevat lähteet Bloombergille.

Italian suurimman teleyhtiön johtajat kertoivat vastikään Nokialle olevansa huolissaan siitä, että yhtiö on jäämässä jälkeen kilpailussa 5G-teknologiassa. Telecom Italia tulee luultavasti vähentämään verkkotoimittajat kolmesta kahteen.

Telecom Italia pyytää tällä hetkellä tarjouksia kolmevuotiseen projektiin, jonka arvo on 600 miljoonaa euroa, ja se tekee päätöksensä jo tässä kuussa. Lopullista päätöstä verkkotoimittajasta ei ole kuitenkaan vielä tehty, ja Nokialla on vielä mahdollisuuksia pysyä teleyhtiön toimittajana.

Telecom Italia on kieltäytynyt kommentoimasta Bloombergin saamia tietoja. Myöskään Nokia ei ole halunnut kommentoida asiaa.

Bloombergin mahdollinen häviö tarjouskisassa olisi symboliselta merkitykseltään suurempi kuin mitä se on rahallisesti. 600 miljoonan euron kauppa on pieni summa Nokian vuosiliikevaihdosta. Kaupan menetys olisi kuitenkin uusi viesti Nokian 5G-liiketoiminnan ongelmista.

Nokia paljasti kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissaan, että osa Nokian aiemmin kertomista 5G:n alkuvaiheeseen liittyvistä riskeistä on nyt toteutumassa.

”Erityisesti kolmannen neljänneksen bruttokateprosenttiimme vaikuttivat myynnin tuotejakauma, ensimmäisen sukupolven 5G-tuotteisiimme liittyvä korkea kustannustaso, kannattavuushaasteet Kiinassa, hintapaineet ensimmäisissä 5G-sopimuksissa ja julkistettuun operaattoreiden fuusioon liittyvä epävarmuus Pohjois-Amerikassa”, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri totesi tulosraportissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös