Asunnot ja kiinteistöt

SalkunRakentaja-podi | Jakso 18 | Vieraana asuntosijoittaja Heikki Pajunen

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Asuntosijoittaminen on suomalaisten sijoittajien keskuudessa erittäin suosittua. SalkunRakentaja-podin vieraana on tällä kertaa asuntosijoittaja Heikki Pajunen, joka omistaa tällä hetkellä reilu 100 sijoitusasuntoa ympäri Suomea. Kuinka hän on päässyt alkuun ja mitä vinkkejä Heikillä olisi asuntosijoittajiksi haluaville?

Asuntosijoittaminen sai Heikin osalta alkunsa kun koitti aika muuttaa puolison kanssa suurempaan asuntoon. Silloin todettiin, että asuntoa ei kannattaisi myydä vaan sen voisi vuokrata hyvältä paikalta vaikkapa jälkikasvua ajatellen. Onnistuneesta sijoitusasunnosta kehkeytyi ketju, joka on johtanut siihen että Heikki Pajunen omistaa tällä hetkellä 100 asuntoa.

Esimerkiksi osakesijoittamiseen verrattuna asuntosijoittaminen tarjoaa monia hyötyjä. Asuntoihin ja taloyhtiöihin tutustuminen voi viedä vähemmän aikaa mitä yksittäisiin yhtiöihin ja osakkeisiin perehtyminen. Lisäksi sijoittajalla on mainio mahdollisuus osallistua sijoituskohteensa tuottojen kehitykseen olemalla mukana taloyhtiön hallituksessa ja hoitaa taloyhtiön taloutta.

Keskeisimpinä riskeinä ovat likviditeettiriski, asuntoon kohdistuvat vahingot, korkoriski sekä maksamattomien vuokrien mahdollisuus. Riskejä voi olennaisesti pienentää löytämällä hyvän vuokralaisen ja ylläpitämällä suhteita vuokralaiseen. Viime aikoina asuntosijoittajat ovat heränneet asiakaslähtöisempään ajatteluun, jossa vuokralaista kohdeltaisiin enemmän asiakkaana.

Monet asuntosijoittajat hyödyntävät rakennuttajien tarjoamaa mahdollisuutta ostaa useampi asunto yhdellä kertaa samasta yhtiöstä samalta toimijalta. Näin asuntojen kappalehintaa voidaan saada alas, sekä asuntojen hallinnoinnista tulee yksinkertaisempaa kun useampi kohde löytyy samasta tutusta taloyhtiöstä.

Asuntosijoittamisessa parhaiten pääsee alkuun ottamalla rauhallisesi, mutta määrätietoisesti päättämällä ensimmäisen asunnon ostoajankohta, jottei asia jäisi roikkumaan, Kannattaa myös perehtyä perusasioihin esimerkiksi alan kirjoja lukemala sekä verkostoitumalla muiden asuntosijoittajien ja keskeisten sidosryhmien kanssa.

Tämä artikkeli on osa SalkunRakentajan ja Lehdon yhteistyönä toteuttamaa artikkelisarjaa asuntosijoittamisesta kiinnostuneille ja olemassa oleville asuntosijoittajille, jossa selvitämme asuntosijoittamisen tämän hetken trendejä, sijoittajien tunnelmia, sekä tärkeimpiä asuntosijoittamisen pullonkauloja, jotka estävät sijoittajia etenemässä sijoittamisessa. Lehdon Sisäpiiri on Lehdon kumppaneiden sähköpostilista, johon liittymällä voi saada tietoja uusista kohteista viikkoa paria ennen julkista ennakkomarkkinoinnin aloitusta.

Tutustu Lehtoon alla olevasta linkistä.

Tutustu Lehtoon tästä

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös