Yritysuutiset

Tesla palautti toivonkipinän markkinoille – suomalaiset sijoittajat innostuivat sähköautoyhtiöstä

Teslan osake on ollut viime päivinä kovassa nosteessa.

Sähköautoyhtiö julkisti lokakuun lopussa odotettua paremman tulosraportin kolmannelta vuosineljännekseltä. Tulosraportin siivittämänä osake on kivunnut teknologiapörssi Nasdaqissa jo lähes 29 prosenttia.

Tesla kertoi 24.10. oikaistun osakekohtaisen tuloksen nousseen heinä-syyskuussa 1,86 dollariin, kun analyytikot olivat odottaneet tuloksen pysyvän tappiolla -0,42 dollaria.

Liikevaihto oli 6,3 dollaria, mikä osui suurin piirtein ennusteisiin. Teslojen vuokramarkkinat ovat yhtiön mukaan kolminkertaistuneet vuoden takaisesta, mikä selittää sen mukaan vaisua liikevaihdon kasvua.

Yhtiö toimitti kolmannella vuosineljänneksellä kaiken kaikkiaan 97 000 autoa, kun vuosi sitten yhtiö toimitti 84 000 autoa. Tesla odottaa toimittavansa viimeisellä vuosineljänneksellä 105 000 autoa.

Tuloskuntoaan Tesla on saanut reivattua ylöspäin myös valmistuskustannuksia alentamalla.

Analyytikot ovat reivanneet Teslan osakkeen suosituksiaan ylöspäin viime aikoina. Toukokuussa 2018 viisi analyytikkoa antoi osakkeelle ostosuosituksen ja kaksi lisää-suosituksen. Nyt ostosuosituksia antaa jo yhdeksän analyytikkoa ja lisää-suosituksia antaa edelleen kaksi analyytikkoa.

Myös kotimaiset osakesijoittajat ovat innostuneet Teslasta.

Danske Bankin asiakkaiden tekemissä osakekaupoissa Tesla palasi ostetuimpien amerikkalaisyhtiöiden listalle pitkän tauon jälkeen.

”Teslan yllättävä tulos palautti siis ainakin osittain suomalaistenkin sijoittajien uskoa yhtiöön. Sähköautoyhtiönä se hyötyy ilmastohuolien kasvusta. Yhtiö on tunnetuin sähköautovalmistaja, mutta jatkossa se tulee kohtaamaan lisäkilpailua. Lisäksi hidastuva talous vaikuttaisi myös Teslaan muiden autovalmistajien tavoin”, arvioi Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Teslaa on pidetty liian pienenä tekijänä suurten perinteisten autoyhtiöiden hallitsemilla markkinoilla. Volkswagenin pääjohtaja Herbert Diess on kuitenkin toista mieltä.

”Tesla ei ole enää pienen piirin erikoisuus. Model 3 alkaa olla täysin normaali ison volyymin sarjatuotantoauto, lisäksi Tesla on yksi suurimmista sähköautojen akkujen valmistajista. Kunnioitamme heitä vahvasti. Tesla on varteen otettava kilpailija, jonka ainakin me otamme todella vakavasti”, Diess sanoo Automotive Newsin mukaan. Suomessa aiheesta kertoo Apu-lehti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös