Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Talouskasvu hyytyy, kurssiheilunta kasvaa

Kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat varainhoitotalo Pictet Asset Managementin mukaan nyt kalliita.

Pictetin mukaan vuonna 2020 markkinoiden ottamaa suuntaa ohjaa ennen kaikkea se, vaikuttavatko kauppasodat edelleen taloussuhdanteeseen ja heikentävät vuorollaan yritysten luottamusta, investointeja, työllisyyttä, kuluttajien luottamusta ja kulutusta.”

“Globaalin kasvun yskähdellessä kauppasodan on päätyttävä tai talouspolitiikassa pitää tapahtua selvä suunnanmuutos”, Pictet toteaa vuotta 2020 koskevassa raportissaan.

Elvyttävä rahapolitiikka ja laimea finanssipolitiikka auttavat varainhoitoyhtiön mukaan pitämään politiikkaan ja kauppaan liittyvät huolet kurissa ja tukemaan ja kasvua jossain määrin.

Merkkejä kauppasodan sovusta saatiin perjantaina, kun Yhdysvallat ja Kiina pääsivät alustavaan sopuun  neuvotteluissa kauppasodan lopettamiseksi. USA ja Kiina ovat sopineet niin sanotusta ensimmäisen vaiheen sopimuksesta.

Maat alkavat sopimuksen ansioista poistaa toisilleen asettamia tulleja vähitellen. Kiina peruu Yhdysvalloille suunnittelemansa tullit, joiden oli määrä astua voimaan ylihuomenna sunnuntaina.

Tuotot laskevat ensi vuonna

Silti Pictet uskoo, että vuonna 2020 tuotot pysyvät todennäköisesti alhaisina kaikissa pääomaisuusluokissa.

“Emme odota lamaa lähiaikoina, jos poliittinen tuki pitää eri maiden taloudet tasapainossa. Suosimme maita, joissa harjoitetaan finanssipoliittisia elvytystoimia.”

Pictetin mukaan yritysten tuloskasvun jyrkkä alamäki on tasaantumassa ja kehittyvien markkinoiden lainat voivat edelleen tuottaa hyvin siitäkin huolimatta, jos dollari heikkenee odotustemme mukaisesti.”

Varainhoitoyhtiö uskoo myös sijoittajien voivan hyötyä mahdollisesta markkinavolatiliteetin noususta.

”Tämä kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että aika on kypsä sijoitusten suojaamiselle optioiden avulla ja varautumiselle dollarin tulevaa heikkenemistä vastaan ostamalla kultaa.”

Pictetillä on tällä hetkellä neutraali allokaatio globaaleissa osakkeissa, koska Yhdysvaltojen vaalit, kaupan jännitteet ja yksityisen kulutuksen riskit voivat lisätä volatiliteettia.

Osakkeissa varainhoitoyhtiö suosii yrityksiä, jotka pystyvät kasvamaan suhdannevaiheesta riippumatta, sekä laadukkaita syklisiä kasvuosakkeita, kun kyseisillä yhtiöillä on hinnoitteluvoimaa.

”Osakkeenomistajien tuottoihin vaikuttavat pitkälti osingot ja osakkeiden takaisinostot. Joukkolainojen matalat tuotot voivat pitää niiden arvostukset korkealla”, Pictet uskoo.

Kehittyneiden markkinoiden osakkeet näyttävät Pictetin mukaan yleisesti suhteellisen kalliilta, eikä näköpiirissä ole juurikaan niiden nousua perustelevia tekijöitä. Kehittyvien markkinoiden osakkeiden näkymät eivät innosta, joskin yksittäisiltä markkinoilta voi löytyä mahdollisuuksia.

Esimerkiksi EV/Ebitda-arvostuskerroin on noussut kehittyvissä talouksissa yli 8,0x-tason, mikä on yli historiallisen keskiarvon.

EM kehittyvät markkinat arvostuskertoimet osakkeet

Dollarissa heikentymispaineita

Toimialoista varainhoitoyhtiö uskoo edelleen joidenkin suurten internetyhtiöiden olevan aliarvostettuja.

“Valikoimme tarkkaan teollisuusosakkeet. Terveydenhuoltoalalla pidämme terveysteknologiasta, biotieteistä ja managed care -ohjelmista. EU:n alueen pankeissa on paremmat mahdollisuudet kuin yhdysvaltalaisissa, koska joukkolainojen viitekorot ovat saavuttaneet pohjan Euroopassa”.

Pictet on siirtänyt globaalit joukkolainat alipainosta neutraaliin painoon ja yhtiö uskoo edelleen kehittyvien maiden paikallisen valuutan valtionlainoihin.

Vuonna 2020 Yhdysvaltojen dollari todennäköisesti heikkenee, koska kasvu heikkenee ja dollaria viime aikoina suosineet korkoerot pienenevät, Pictet ennustaa.

Globaalin talouskasvun tasaantuminen ja lisääntynyt poliittinen ja taloudellisen epävarmuus tukee jenin ja Sveitsin frangin kaltaisia defensiivisiä valuuttoja sekä kultaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös