Talouden trendit

Satojen suomalaisten palkkatiedot vahingossa julkisuuteen

Inhimillisen erehdyksen takia henkilö- ja palkkatietoja siirtyi tulorekisterin ohjeeseen.

Tulorekisteri kertoo tiedotteessaan, että se on havainnut 5.12. verkkosivustollaan virheellisen teknisen ohjeen. Ohjeeseen oli päätynyt koodikielinen esimerkki, jossa oli käytetty oikeita henkilö- ja palkkatietoja keinotekoisten tietojen sijaan. Tiedot liittyivät yhden työnantajan työntekijän yhteen palkanmaksutapahtumaan.

Virheen vuoksi kuka tahansa pystyi katsomaan lähes 400 ihmisen arkaluonteisia tietoja. Virhe johtui inhimillisestä erehdyksestä. Ohjetta oli ladattu verkkosivustolta 53 osoitteesta ennen kuin se poistettiin, ja ohje ehti olla verkkosivustolla noin viisi kuukautta.

Tulorekisteri on monen eri viranomaisen yhteinen tietokanta, joka kokoaa yhteen ansio-, eläke- ja etuustiedot. Tulorekisteri helpottaa palkkojen ilmoittamista eri viranomaisille, kun työnantajan ei enää tarvitse ilmoittaa samaa palkkatietoa jokaiselle taholle erikseen. 

Ohje poistettiin sivulta välittömästi, kun erehdys havaittiin. Tulorekisterin mukaan tekniset esimerkit on tarkoitettu palkkahallinnon ohjelmistokehittäjille, ja niissä käytetään normaalisti keinotekoisia henkilötunnuksia ja tulotietoja. Tässä tilanteessa esimerkissä oli käytetty erehdyksessä oikeita henkilötietoja.

“Tulorekisteri.fi-sivulle julkaistavien ohjeiden julkaisuprosessia on nyt käyty läpi ja tiukennettu entisestään. Virhe tapahtui teknisen xml-muotoisen ohjeen laadinnassa. Kyseessä ei siis ole tulorekisterijärjestelmään tai ilmoittamiseen liittyvä virhe”, kertoo Tulorekisteriyksikön johtaja Terhi Holmström.

Tulorekisteri on yhteydessä kirjeitse henkilöihin, joiden tiedot olivat esimerkissä. Myös kyseinen työnantaja on ollut yhteydessä henkilöihin, joita asia koskee.

“Otamme tilanteen erittäin vakavasti ja pyydämme sitä anteeksi. Selvitämme perin pohjin, miten tilanne on tapahtunut ja varmistamme, ettei vastaavaa enää tapahdu. Olemme tehneet tapahtuneesta ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle”, sanoo Terhi Holmström.

Tulorekisteri pyytää kaikkia ohjeen ladanneita tuhoamaan kyseisen dokumentin.

Alla olevalla videolla on tietoa Tulorekisteristä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös