Sijoitusuutiset

Mustin ja Mirrin omistusyhtiö harkitsee listautumista Helsingin pörssiin

Lemmikkieläinkauppa Musti ja Mirri on kasvanut viime vuosina voimakkaasti.

Sijoittajat, analyytikot ja sijoitusmedia ovat veikanneet Musti-konsernin listautumista jo pitemmän aikaa, joten mistään yllätyksestä ei ole kyse.

Nyt yhtiö kertoo tiedotteessaan suunnittelevansa listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Musti Group Holdings Oy omistaa Musti ja Mirri -lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketjun.

Listautumisannin odotetaan tukevan Musti-konsernin strategian toteuttamista lisäämällä yhtiön näkyvyyttä sen nykyisten sekä mahdollisten uusien asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden parissa. Se tulee myös mahdollistamaan myös yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille kasvustrategiaansa tukevan pääoman hankkimiseksi, sekä laajentamaan sen osakkeenomistajapohjaa ja lisäämään osakkeiden likviditeettiä.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan sekä osakemyynnistä, jossa eräät yhtiön osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan, sekä noin 40–50 miljoonan euron määräisestä osakeannista, jossa Musti Group Holdings laskee liikkeeseen uusia osakkeita.

Annilla kerättävät varat tullaan käyttämään yhtiön nykyisten velkojen osittaiseen takaisinmaksuun sekä yleiseen toimintaan.

David Rönnberg, Musti-konsernin toimitusjohtaja kertoo, että ihmiset kohtelevat koiriaan ja kissojaan yhä enemmän perheenjäseninä, ja he käyttävät enemmän rahaa korkealaatuiseen ruokaan sekä monipuolisempiin tuotteisiin ja palveluihin.

”Me kutsumme tätä trendiä Lemmikkivanhemmuudeksi, eli Pet Parenting -ilmiöksi. Konseptiimme kuuluu voimakas asiakaskeskeisyys, ja sen kulmakiviä ovat luotettavuus ja myymälähenkilöstön tarjoama asiantuntemus”, Rönnberg kertoo.

Musti-konserni on Pohjoismaiden johtava lemmikkieläintarvikeyhtiö, joka vastaa omnikanavaisella liiketoimintamallillaan lemmikkieläinten ja niiden omistajien tarpeisiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Yhtiöllä oli 277 myymälää ja 20,7 prosenttia sen liikevaihdosta muodostui verkkokauppamyynnistä. Yhtiö tarjoaa laajan ja tarkkaan valikoidun lemmikkieläintarvikkeiden valikoiman sekä ruoka- että muissa tuotteissa, ja sillä on laaja valikoima omia ja eksklusiivisia sekä kolmansien osapuolten brändejä.

Tilikauden 2019 tuotemyynnistä omissa kanavissa 51,7 prosenttia muodostui Yhtiön O&E-brändeistä, jotka ovat ainoastaan yhtiön omissa myymälöissä ja verkkokaupoissa myytäviä sen itse kehittämiä ruoka- ja muita tuotteita, sekä yksinoikeudella ainoastaan Mustin myymälöissä ja verkkokaupoissa Pohjoismaissa myytäviä eksklusiivisten toimittajien brändejä.

Yhtiö tarjoaa valikoiduissa kohteissa Pohjoismaissa myös palveluja lemmikeille, kuten turkinhoitoa, koulutusta ja eläinlääkäripalveluja.

Musti-konserni on kasvanut voimakkaasti ja sen liikevaihdon keskimääräinen vuotuinen kasvu oli 20,6 prosenttia tilikausien 2017–2019 välillä pääasiassa uusien asiakkaiden, myymäläverkoston laajentumisen, verkkokaupan kasvun ja valikoitujen yritysostojen ansiosta. Yhtiön vertailukelpoinen konsernimyynti on osoittanut vahvaa kasvua ollen keskimäärin 8,3 prosenttia tilikausilla 2017–2019.

Yhtiön tilikaudella 2019 raportoima liikevaihto oli 246,6 miljoonaa euroa, oikaistu EBITA 21,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 12,5 miljoonaa euroa. Oikaistu EBITA oli 8,9 prosenttia liikevaihdosta ja liikevoitto oli 5,1 prosenttia liikevaihdosta.

Mustin hallitus on asettanut seuraavat pitkän aikavälin tavoitteet:

  • Kasvu: Tavoitteena on liikevaihdon kasvu ainakin 350 miljoonaan euroon tilikauteen 2023 mennessä vahvana jatkuvan asiakashankintavauhdin tukemana;
  • Kannattavuus: Tavoitteena on 10-12 prosentin oikaistu EBITA-marginaalitaso keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, tasaisesti paranevalla profiililla. EBITA-marginaalin kasvun odotetaan toteutuvan tasaisen myyntikatteen sekä kiinteiden kustannusten vipuvaikutuksen kautta;
  • Pääomarakenne: Tavoitteena on säilyttää pitkällä aikavälillä nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen alle 2,5-kertaisena; ja
  • Osinkopolitiikka: Tavoitteena on jakaa osinkona 60-80 prosenttia nettotulostaan. Mahdollisen osingon jakamisessa huomioidaan yritysostot, Yhtiön taloudellinen asema, rahavirta ja kasvumahdollisuudet.
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös