Yritysuutiset

Nokian Renkailta taas tulosvaroitus – tulos laskee merkittävästi vuonna 2020

Rengasyhtiön tulosvaroitus on jo tonen lyhyen ajan sisällä.

Rengasyhtiö vahvistaa vuoden 2019 ohjeistuksensa ja julkistaa alustavat näkymät vuodelle 2020. Lokakuussa 2019 julkaistun ohjeistuksen mukaisesti yhtiön liikevaihto vertailukelpoisilla valuutoilla oli noin vuoden 2018 tasolla ja liikevoittoprosentti noin 20 prosenttia tasolla vuonna 2019.

Tänä vuonna näyttääkin sitten synkemmältä.

Yhtiön arvioi vuoden 2020 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla laskevan ja liikevoiton olevan merkittävästi vuotta 2019 alemmalla tasolla.

Yhtiön mukaan vuonna 2019 auto- ja rengasmarkkinat jatkuivat heikkoina Euroopassa, mikä johti kilpailun kiristymiseen. Lämmin talvi Nokian Renkaiden päämarkkinoilla vaikutti talvirenkaiden kysyntään vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Vuoden aikana Venäjän markkina laski odotusten vastaisesti. Alhainen kuluttajakysyntä, uusien autojen myynnin lasku sekä lisääntynyt kilpailu aiheuttivat merkittävän nousun vuoden lopun rengasvarastoissa Venäjän jakelukanavassa. Vuonna 2020 Nokian Renkaiden liikevaihdon ja liikevoiton Venäjällä arvioidaan laskevan huomattavasti.

Nokian Renkaat jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suunnitelmansa mukaisesti vuonna 2020. Vuoden 2020 liikevoitto sisältää kuluja Pohjois-Amerikan kasvustrategiaan ja muihin investointiohjelmiin liittyen, kuten yhtiö on kertonut vuonna 2018.

Edellisen kerran Nokian Renkaat antoi tulosvaroituksen viime lokakuussa. Silloin yhtiö alensi aiempaa vuoden 2019 ohjeistustaan auto- ja rengasmarkkinoiden heikentymisestä johtuen. Yhtiö arvioi tuolloin markkinoiden heikkouden jatkuvan, ja se kertoi sopeuttavansa tuotantokapasiteettiaan.

Rengasyhtiö on menettänyt noin kahdessa vuodessa lähes 38 prosenttia markkina-arvostaan.

Nokian Renkaat julkaisee vuoden 2019 tilinpäätöstiedotteensa 4.2.2020 noin klo 14.00.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös