Yritysuutiset

Turkishuutokauppayhtiö Saga Furs lykkää huutokauppaansa koronaviruksen takia

Saga Furs siirtää maaliskuun huutokaupan huhtikuulle koronavirusepidemian vuoksi.

Saga Furs on päättänyt siirtää maaliskuun huutokauppaa vajaalla kuukaudella koronavirusepidemian ja siihen liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Huutokauppa järjestetään Vantaalla 1.–7.4.2020.

Siirtämällä huutokaupan myöhempään ajankohtaan yhtiö haluaa mahdollistaa kaikkien asiakkaiden osallistumisen. Tällä hetkellä suuri osa asiakkaista on estynyt saapumasta huutokauppaan muun muassa koronavirusepidemian vuoksi asetettujen matkustusrajoitusten ja lentoliikenteen muutosten takia.

Huutokauppatarjonta pysyy ennallaan aikataulun muutoksesta huolimatta. Huutokaupan siirtymisen vaikutusta yhtiön tulokseen on ennenaikaista arvioida.

Saga Furs Oyj:n tilikauden 1.11.2019–31.10.2020 ensimmäinen huutokauppa pidettiin joulukuussa. Huutokauppaan osallistui noin 200 ostajaa kaikilta päämarkkinoilta, ja tarjolla oli noin 246 000 ketun- ja 34 000 suomensupinnahkaa. Lisäksi tarjolla oli karakul-lampaan- ja soopelinnahkoja. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 12 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 20 miljoonaa euroa.

Konsernin mukaan joulukuun huutokaupassa ketunnahoista myytiin noin puolet, ja nahkojen hintataso laski keskimäärin reilut viisi prosenttia syyskuun huutokaupasta. Saavutettu keskihinta ei anna yhtiön mukaan oikeaa kuvaa nahkojen hintatasosta, koska suuri osa parempilaatuisista nahoista jätettiin myymättä. Kaikki tarjolla olleet suomensupinnahat myytiin lähes vakaaseen hintatasoon. Huutokaupassa olivat edustettuina kaikki tärkeät markkinat, ja ostot olivat normaaliin joulukuun huutokaupan tapaan täydennysostoja.

Puolivuosikauden 1.5.2019–31.10.2019 konsernin välitysmyynnin arvo kasvoi yhdeksän yhdeksän prosenttia 170 miljoonaan euroon. Konsernin liikevaihto kasvoi viisi prosenttia ja oli 24 miljoonaa euroa. Liiketulos parani 1,5 miljoonaan euroon, edellisvuoden 0,1 miljoonasta eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös