Markkinakommentit

FIM laittoi osakkeet alipainoon – “epävarmuus on myrkkyä markkinoille”

Varovainen suhtautuminen osakkeisiin on perusteltua, kunnes näkymiin saadaan selkeyttä, neuvoo nyt FIM:n päästrategi Lippo Suominen.

Osakemarkkinat jatkavat rumaa romahdustaan. Eilen S&P 500 -indeksi romahti lähes 4,9 prosenttia ja Nasdaq 4,7 prosenttia. Dow-indeksi on jo karhumarkkinassa eli se on laskenut yli 20 prosenttia edellisestä huipustaan. Euroopassa esimerkiksi Euro Stoxx 50 -indeksi laski 4,5 prosenttia.

Paniikki jatkuu myös indeksifutuureissa. USA:n osakefutuurit jatkavat rajua laskuaan torstaina.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan koronavirusepidemia on muuttunut pandemiaksi. WHO on hyvin huolissaan taudin vakavuudesta ja sen nopeasta leviämisestä, kertoo WHO:n johtajan Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Koronavirukseen on sairastunut tähän mennessä 110 000 ihmistä ja siihen on kuollut runsaat 4 000 ihmistä.

Sijoituspalvelutalo FIM on nyt laskenut osakkeet alipainoon salkuissaan viikon alussa. Tämän päätönksen FIM teki, kun tuli selväksi, että pitkittyvä koronakriisi ja öljyn hintasota painavat talous- ja tuloskasvua odotettuakin enemmän tänä vuonna.

“Elvytystoimia on luvassa sekä keskuspankeilta että valtioilta, mikä pehmentää vaurioita, mutta ne eivät käännä taloutta hetkessä”, toteaa FIM:n päästrategi Lippo Suominen.

Suomisen mukaan osakemarkkinoiden dramaattinen käänne helmikuun lopulta ei ole korjaantumassa hetkessä.

“Reilun vuoden kestänyt osakeralli oli nostanut sijoittajaluottamusta, joten koronaviruksen leviäminen maailmanlaajuiseksi ongelmaksi pääsi yllättämään sijoittajat. Markkinoiden käänne on ollut poikkeuksellisen nopea. Viime viikkoina on kuitenkin tullut selväksi, että talousvaikutukset ovat odotettua syvempiä, ja siten koko vuoden kasvunäkymiä joudutaan korjaamaan alaspäin.”

Päästrategin mukaan tässä tilanteessa osakemarkkinoiden epävarmuus jatkuu.

“Tässä vaiheessa kukaan ei pysty sanomaan, miten suuria vahinkoja talous tulee lopulta kärsimään. Parhaimmillaan viruksen leviäminen rauhoittuu ja keskuspankkien rahan pumppaaminen palauttaa nopeasti luottamuksen. Pahimmillaan edessä on taantuma, kun karanteenien pitkittyminen ja yleinen varovaisuuden nousu hyydyttävät taloutta”, Suominen toteaa.

Osakemarkkinoilla FIM ei tällä hetkellä suosi mitään yksittäistä markkinaa. Japani palasi FIM:n salkkuun kuitenkin tauon jälkeen. Suomisen mukaan Japanin osakkeet ovat kehittyneet heikosti viime kuukausina maan talouden vajottua jälleen taantumaan, mutta se on pitkältikin hinnoissa. Lisäksi Japani on usein osakemarkkinoiden turvasatama epävarmoina aikoina.

Suomisen mukaan Eurooppa puolestaan on joutumassa Kiinan jälkeen koronan seuraavaksi uhriksi, ja siten täällä talousodotukset ovat selvässä laskussa. Niinpä FIM laski Euroopan osuuden salkuissa neutraaliin, vaikka edullinen arvostus houkutteleekin vanhalle mantereelle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös