Sijoitusideat

Fortum Inderesin mallisalkkuun – osake aliarvostettu

Inderesin analyytikoiden mielestä Fortum on nykykurssilla aliarvostettu ja tuotto suhteessa riskiin on houkutteleva.

Fortumin omaisuuserät ovat selvästi tasearvoa arvokkaampia. Näin uskovat Inderesin seniorianalyytikko Juha Kinnunen, pääanalyytikko Sauli Vilén sekä toimitusjohtaja ja analyytikko Mikael Rautanen.

Tämän vuoden Inderesin tulosennusteella oikaistu P/E on 12,6x, EV/Ebitda 6,7x ja tasepohjainen P/B-kerroin 0,9x. Osinkotuottokin nousee peräti 8,5 prosenttiin.

Fortum näyttää edulliselta myös suhteessa verrokkeihinsa. Tämän vuoden EV/Ebitda-kerroin on kahdeksan prosenttia alle verrokkien mediaanin. Osinkotuotto on puolestaan 38 prosenttia yli verrokkien.

Arvostustasoja on painanut tietenkin koronapandemia, joka on laskenut Fortumin osakekurssia peräti 40 prosenttia tänä vuonna.

Inderesin analyytikoiden mielestä Fortumin tilanne ei ole niin synkkä, kuin mitä sijoittajat tuntuvat osakekurssin reaktioiden perusteella ajattelevan.

”Pitkällä aikavälillä sähkö- ja energiamarkkinat tulevat arviomme mukaan normalisoitumaan, ja Fortumin suojaukset turvaavat tämän vuoden tulosta. Uniperiin liittyy enemmän epävarmuutta, mutta olemme varovaisen optimistisia myös sen defensiivisyydestä”, Kinnunen, Vilén ja Rautanen toteavat Inderesin yhtiöraportissa.

Analyytikot näkevät Fortumin ennen kaikkea pitkän aikavälin kassavirtasijoituksena.

”Arviomme mukaan Fortumin ja Uniperin yhdistelmällä on kyky luoda tulosta enemmän vapaa kassavirtaa, mikä taas tarkoittaisi nykyisen osingon olevan kestävällä tasolla. Yhtiökokouksen siirtymisen takia viime tilikauden osinko 1,1 €/osake on edelleen kiinni osakkeessa, joten osingon toteutuessa nyt ostavat sijoittajat saavat nopeasti osan pääomastaan takaisin.”

Samalla kuin Fortum nousi Inderesin salkkuun, se siivosi salkun epäonnistumisia pois. Näitä siivottavia epäonnistumisia ovat Efecte ja Verkkokauppa.com.

Fortumia seuraa 17 analyytikkoa, joista viisi antaa ostosuosituksen, kaksi suosittaa lisäämään ja kuuden suositus on pidä.

Analyytikot odottavat Fortumin viime vuoden 1,67 euron osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna 1,94 euroon. Energiayhtiön tämä hetken 13,4 euron osakekurssi on selvästi alle analyytikoiden keskimääräisen 19,4 euron tavoitehinnan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös