Oma talous

Hallituksen valmistelussa uusi yli 700 euron kuukausituki

Sanna Marinin hallitus valmistelee uutta etuutta koronakriisin aiheuttaman poikkeustilan vuoksi.

Uutta etuutta maksettaisiin vanhemmille, jotka hoitavat lastaan kotona koronatilanteen takia ja ovat siksi joutuneet ottamaan palkatonta vapaata. Lisäksi tukea maksettaisiin myös henkilöille, jotka ovat palanneet ulkomailta Suomeen ja joutuneet karanteeninomaisiin oloihin.

Uuden lain yksityiskohdat eivät vielä ole kuitenkaan selvillä.

Lakia valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä, ja siihen voi tulla vielä muutoksia. Uusi tuki olisi tulossa Kelan maksettavaksi. Kela ohjeistaa ja tiedottaa uudistuksista, jos laki hyväksytään eduskunnassa.

Uusi tuki olisi saman suuruinen kuin vähimmäismääräinen vanhempainpäiväraha eli 28,94 euroa arkipäivältä, mikä tarkoittaa kuussa 723,50 euroa. Tukea on tarkoitus maksaa 16.3. lähtien rajoitustoimien ajan.

Hallituksen esitystä ei ole vielä annettu eduskunnalle käsiteltäväksi eikä lakiehdotusta ole siis vielä hyväksytty. Siksi tukea ei ole mahdollista vielä hakea.

Kela kertoo tiedotteessaan, että se on parhaillaan laatimassa hakemuslomaketta. Kela muistuttaa, että asiakkaan ei siten kannata eikä pidä lähettää vapaamuotoista hakemusta Kelaan.

Jos Kelan asiakas on aiemmin hakenut tartuntatautipäivärahaa ja saanut siitä hylkäävän päätöksen, hän voi selvittää oikeutensa uuteen tukeen Kelasta sen jälkeen, kun lakiehdotus uudesta tuesta on hyväksytty eduskunnassa.

Suosituimmat sijoituskirjat - tutustu ja tilaa!

Sijoituskirjoja on moneen lähtöön. Kokosimme suosituimmat sijoittamista ja vaurastumista käsittelevät teokset yhdelle sivulle.

Löydä mieleisesi ja tilaa!

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös