Markkinakommentit

Suomalaiset yksityissijoittajat siirtyivät myyntilaidalle huhtikuussa – Yhdysvallat poikkeus vaisuun kuukauteen

Danske Bankin julkaiseman datan mukaan suomalaiset myivät huhtikuussa aiempaa enemmän osakkeita.

Huhtikuun kurssiralli on innostanut suomalaisia yksityissijoittajia realisoimaan voittojaan. Tämä ilmenee Danske Bankin julkaisemasta tilastosta, joka kertoo pankin suomalaisasiakkaiden kaupankäynnin aktiivisuudesta.

Tästä huolimatta huhtikuu oli varsin vaisu kuukausi kaikilla mittareilla. Tämän vuoden kauppamäärät laskivat noin 60 prosenttia vuoden 2019 huhtikuusta. Samoin tehtyjen kauppojen määrä jäi alle puoleen maaliskuusta, joskin maaliskuu oli normaalia vilkkaampi koronaviruksen aiheuttamattoman liikehdinnän vuoksi.

Huhtikuu oli hyvä osakkeiden kannalta

Osakkeet nousivat huhtikuussa voimakkaasti. Esimerkiksi Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta yhtiötä seuraava OMXH25-indeksi nousi kuukauden aikana noin 10 prosenttia.

Nousua on tapahtunut siitä huolimatta, että kevään aikana julkaistut talousluvut ovat olleet lähes poikkeuksetta historiallisen huonoja. Talouslukemia on rumentanut koronavirus ja siitä aiheutuneet erilaiset rajoitukset.

Huhtikuun kaupankäynti viittaakin siihen, että suomalaiset sijoittajat ovat nyt siirtyneet odottavammalle kannalle markkinan pahimman turbulenssin jäätyä taakse.

Markkinoita heilutti myös huhtikuun puolivälissä alkanut Q1-tuloskausi sekä öljyn hinnan romahtaminen.

USA-markkinan osalta poikkeavuuksia

Sen sijaan yhdysvaltalaiset osakkeet paistoivat Danske Bankin tilastoissa vastavirtaan, sillä niitä ostettiin huhtikuussa enemmän kuin myytiin. Yhdysvaltalaisosakkeiden osuus vaihdosta jatkoi yhä kasvuaan.

Jenkkimarkkinat menestyivät hyvin teknologiasektorin johdolla ja amerikkalaiset teknologiayhtiöt ovatkin raportoineet hyviä tuloksia. Tästä huolimatta Apple oli yksi Danske Bankin asiakkaiden myydyimmistä osakkeista.

Sen sijaan vaihdetuin osake oli Bank of America, joka ylivoimaisesti ostetuin ja myydyin osake huhtikuussa. Viiden myydyimmän osakkeen joukkoon mahtui Bank of American ja Applen lisäksi myös Microsoft. Ostetuimpien osakkeiden listalta löytyi USA-yhtiöistä Tesla ja AT&T.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös